Wijs op Reis: iPhone-app geeft reisadvies over 203 landen

Wijs op Reis is een iPhone-applicatie waarmee je informatie over de veiligheid in 203 landen kunt opzoeken. De app geeft advies of het geschikt is om te reizen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

wijs op reisAfgelopen zomer bracht het Ministerie van Buitenlandse Zaken de Wijs op Reis-applicatie voor Android uit. Vlak daarna volgde een iPhone-applicatie die veel mooier van opzet is: je ziet aan de hand van kleurcodes meteen in welke gevarenzone een land valt. Vandaag heeft deze applicatie een update gekregen, met onder andere aanpassingen voor de iPad-gebruikersinterface en betere geopositionering. Wijs op Reis is een universele app, geschikt om op de iPhone en iPad te installeren. De app geeft voor diverse landen aan wat het veiligheidsniveau is op een schaal van 1 tot en met 6.

Heb je zin in een spannende of juist een erg rustige reis, dan kun je door het aantikken van het gewenste veiligheidsniveau meteen zien welke landen binnen jouw selectie vallen. De app bevat ook algemene informatie, zoals een kaartje met aanduiding waar het land zich op de wereldbol bevindt, hoe de vlag eruit ziet en informatie waar je ambassades en andere nuttige organisaties kunt vinden.

De app bestaat uit drie onderdelen: de Wijs op Reis-informatie voor 203 landen, een wereldkaart waarmee je het gevaar meteen kunt aflezen en een nieuwsrubriek waarin je de nieuwsberichten van het ministerie van Buitenlandse Zaken vindt. De app is gemaakt door een externe partij, waarbij de informatie via Creative Commons Zero (CC0) is verkregen.

Downloaden: Wijs op Reis (gratis)

wijs-op-reis-iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 14:02
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerp reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.