Wijkagent zoeken in vernieuwde Politie-app

De Nationale Politie-app heeft een update gekregen, zodat je je wijkagent kunt opzoeken. Ondertussen ploetert de Burgernet-app voort.

politie aanhoudingBen je benieuwd wie je in jouw wijk kunt aanspreken bij problemen in de buurt? Je kon al via de Politie-website zoeken, maar het kan nu ook via de iPhone-app. De Nationale Politie-app heeft een update gekregen, waarin het als nieuwe functie is toegevoegd. Vul je postcode in en de app laat een lijst zien van agenten in jouw dorp of stad. Je ziet meteen wat het werkgebied van de betreffende agent is en vaak staat er ook nog een fotootje bij – in uniform, want we zitten niet te wachten op foto’s met kind of zonnebril, die tijdens de laatste skivakantie zijn gemaakt. Zoek je met een postcode in Amsterdam, dan krijg je op de website een lijst van 176 wijkagenten. In de app is dat handig teruggebracht tot 25 agenten.

In al die jaren dat het fenomeen buurtagent bestaat (1994), heb ik eerlijk gezegd nooit geweten wie de wijkagent was in de buurt waar ik op dat moment woonde of werkte. Maar misschien is dat anders als je veel met overlast te maken hebt. Even lekker bellen met de wijkagent om kennis te maken (als ik daar al behoefte aan zou hebben) zit er trouwens niet in, want bij elke agent staat het algemene politienummer voor niet-spoedeisende zaken. In de app zijn ook nog allerlei kleine verbeteringen aangebracht, waaronder een nieuwe menustructuur. De Nationale Politie-app verscheen in december 2013 en bundelt alle informatie die met de politie te maken heeft. Aangifte of een melding doen kan helaas niet vanuit de app.

politie-app-wijkagent-1 politie-app-wijkagent-2

De Burgernet-app kreeg begin deze maand trouwens ook een update, met verbeteringen in de gebruikersinterface en bugfixes. Maar de veranderingen zijn alleen met een vergrootglas te zien, want de screenshots die we publiceerden in het aankondigingsartikel van de Burgernet-app zien er net zo uit als de huidige app. Eigenlijk is het een gemiste kans dat de lijst met verbeteringen zo klein is, want deze app wordt met 2 sterren in de App Store vooral afgekraakt omdat bijna niets werkt. “De app is chaotisch qua indeling, onleesbare berichten, media werkt niet en slaat instellingen niet op”, schrijft een gebruiker. Sindsdien zijn alleen het inschrijfformulier aangepakt, maar sinds oktober is er niets meer gebeurd. De update van juni lijkt er weinig aan te veranderen. De niet-officiële BurgernetNL-app bevalt een stuk beter. Dat vonden wij ook, toen we er vorig jaar over schreven.

Downloaden: Nationale Politie (gratis, iPhone, iOS 4.3+)
Ook genoemd: Burgernet (gratis, iPHone, iOS 6.0+)

Tipgever: Maurice – Foto bovenaan artikel: Flickr CC, Martijn Russchen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2014, 9:07
Categorie Diensten
Onderwerpen burgers, politie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.