Coin Pocket als eerste Bitcoin-portemonee weer terug in App Store

Coin Pocket en eGifter profiteren van Apple's nieuwe regel dat Bitcoin-portemonnees en betalingen zijn toegestaan in de App Store.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

coin-pocket-iphoneApple heeft lange tijd Bitcoin-portemonnees voor de iPhone tegengehouden. Ontwikkelaars mochten wel Bitcoin-apps maken, maar die waren alleen bedoeld om algemene informatie op te vragen, niet om je Bitcoin-portefeuille te beheren. Daar is sinds kort verandering in gekomen: Apple staat ook Bitcoin-portemonnees toe als ze transacties ondersteunen. De eerste app die daarvan profiteert is Coin Pocket. Deze app is als eerste weer toegelaten in de App Store.

Er zijn wel korte tijd Bitcoin-portemonnees beschikbaar geweest, zoals de app Blockchain. Maar ze verdwenen allemaal en Apple weigerde nieuwe Bitcoin-portemonnees toe te laten. Daardoor ontstond het plan voor de Bit Store, een officiële appwinkel waar je de niet-toegestane apps zou kunnen vinden. Maar Bit Store kwam nooit goed van de grond.

Met Coin Pocket is het mogelijk om Bitcoin te sturen en te ontvangen, de prijs op te vragen en private keys te ontvangen. Coin Pocket was de afgelopen maanden gewoon beschikbaar als een HTML5-app, zodat je het via een mobiele webbrowser kon gebruiken. Nu het een officieel door Apple goedgekeurde app is, zijn enkele handige functies mogelijk die in de browser misten, zoals het scannen van QR-codes.

Nu ook Bitcoin-betalingen in apps

egifter-iphoneNaast Coin Pocket is er ook goed nieuws voor de al langer bestaande apps die op zich niets met Bitcoin te maken hebben, maar wel mogelijkheden zien in deze nieuwe munt. Zij kunnen allerlei Bitcoin-functies toevoegen, die voorheen niet mogelijk waren. Zo heeft de app eGifter (zie afbeelding) de mogelijkheid toegevoegd om met Bitcoin te betalen. Je kunt cadeaubonnen voor meer dan 200 merken aanschaffen en afrekenen in Bitcoin. Nog even en Apple gaat iTunes-cadeaukaarten in Bitcoin toestaan…

Downloaden: Coin Pocket (gratis, universeel, iOS 7.1+)
Ook genoemd: eGifter (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

Lees ook: Vijf goede iPhone-apps voor Bitcoins

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:01
Categorie Diensten
Onderwerp bitcoin

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.