Where’s My Mickey: Disney’s logische stap na Where’s My Water en Perry

Where's My Mickey voor iPhone en iPad is het derde deel in de Where's My Water-reeks, en heeft leuke tussenfilmpjes en verhaaltjes met ook Goofy.

Where's My Mickey iPhone headerNa het overdonderende succes van Where’s My Water en opvolger Where’s My Perry, probeerde Disney nog een ander puzzel-reflexen spelletje voor de massa in de markt te zetten. Mittens zag er ook leuk uit, maar speelde misschien wel teveel op veilig om een succes te worden. Dus deed Disney het logische, en zette haar bekendste franchise op haar succesvolste iPhone-game. Het resultaat heet Where’s My Mickey, en het is het leukst uitziende deel in de serie.

Wind en regen

De basis van Where’s My Water staat nog steeds, en dat betekent dat je met je vinger door het zand veegt, om ruim baan te geven aan het water. Hoe verder in het spel, hoe meer elementen erbij komen om de waterstromen te sturen. Vanaf het begin heeft Where’s My Mickey daarvoor wat andere elementen dan haar voorgangers. Zo kan je op de regen in een wolk tikken, om het op een gekozen plek te laten regenen, en kan je gebruik maken van windstromen om water omhoog te duwen. Natuurlijk keren ook sluizen en buizen terug, kan je graven om speciale items te verzamelen en krijg je weer de hoogste score als je het water door drie sterretjes laat lopen.

Where's my Mickey cartoon-uiterlijk Where's my Mickey Goofy met verf

Grappige filmpjes

Maar misschien is de aankleding van het spel wel de reden waarom je Where’s My Mickey wil kopen als je de vorige twee delen al hebt. Die staat echt op een hoger niveau dan voorheen. Elk hoofdstuk van 20 levels wordt ingeleid door een grappige animatie van de bekende Disney-personages Mickey of Goofy, en elk hebben ze een ander verhaaltje. In het eerste hoofdstuk runt Mickey een strandtentje, maar ontbreekt het hem aan water. In andere verhaaltjes wil hij de tuin besproeien of blust hij brandjes. Na elk level dat je uitspeelt, zie je ook weer een korte animatie in stijl van het verhaal. Ze zijn steeds anders, laten lekker vlot de score zien die je op een level haalde en dienen tegelijk als overgang naar het volgende level. De filmpjes zijn niet alleen grappig, maar houden ook de vaart in het spel.

100 levels, and counting

Where’s My Mickey komt meteen met 100 levels. Daarvan hebben twee hoofdstukken Goofy in de hoofdrol, met elk weer hun eigen verhaaltje en tekenfilm. Je kan drie levels per hoofdstuk gratis proberen, daarna ontgrendel je beide hoofdstukken voor 89 cent. Als je bedenkt dat het origineel Where’s My Water nog steeds regelmatig nieuwe levels krijgt én dat Mickey het kroonjuweel is uit de Disney-stal, weet je dat het niet bij 100 levels zal blijven.

Als je nog geen spel in de Where’s My Water-reeks hebt gespeeld, laat Where’s My Mickey dan de eerste zijn. De game ziet er lekker zomers uit, heeft leuke animaties en met de wind en wolken nieuwe spelelementen die enorm uitgebouwd kunnen worden.

Let op de nieuwe systeemeisen van Where’s My Mickey, die zijn hoger dan de voorgangers!

Downloaden: Where’s My Mickey? (€0,89, iPhone 4+, iPod touch 5th gen, iOS 5.0+)
Ook verkrijgbaar: Where’s My Mickey? XL (€1,79, iPad 2+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2013, 10:20
Categorie Games
Onderwerpen disney, where's my mickey, where's my perry, where's my water

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.