Tone: journalistiek platform op iPad komt volgende week uit

Tone, een journalistiek platform voor de iPad, komt 27 juni uit. In de app lees je stukken over politiek, economie en media van vooraanstaande journalisten
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

tone ipad tafelTone, een nieuw journalistiek platform voor iPad, is vanaf donderdag 27 juni te koop in de App Store. In de app verschijnen wekelijks elf stukken over politiek, economie en media, geschreven door vooraanstaande journalisten zoals Hans Laroes (oud-hoofdredacteur NOS), Petra Stienen (Midden-Oosten specialist) en Frénk van der Linden (interviewer en presentator). Qua vormgeving ziet de preview er alvast rustig en veelbelovend uit.

Tone wil graag duiding geven en journalisten met een eigen geluid laten horen, en doet daarin denken aan journalistiek platform De Correspondent, dat in september zal verschijnen. Beide platformen hebben een behoorlijk aantal grote namen aan zich weten te binden. Een belangrijk verschil: Tone richt zich op drie specifieke onderwerpen – economie, politiek en media – en belooft lezers iedere week elf stukken. De Correspondent schrijft over allerlei onderwerpen, maar het is nog niet duidelijk in welke frequentie stukken op de site en in de apps zullen verschijnen. Daarnaast werkt de Correspondent met jaarabonnementen van 60 euro, en kan je bij Tone losse edities kopen voor €1,79. Als je iedere week Tone zou kopen ben je dus uiteindelijk duurder uit, maar je hebt wel de vrijheid om te kiezen.

Na 27 juni is Tone voorlopig alleen op de iPad beschikbaar. Tone is een initiatief van Frank Hitzert (@frankhitzert), Arno Laeven (@alaeven) en Rutger van Waveren (@RVW).

tone ipad app

7-tone-app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2013, 18:14
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp journalistiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.