Wereld Gebedsdag: 10 iPhone en iPad-apps voor Bijbel en Koran

iPhoneclub.nl zet 10 iPhone en iPad-apps voor de bijbel, de koran en het taoïsme op rij. We leggen per applicatie uit wat je erin kan verwachten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Wereld Gebedsdag geloof iPhone iPad appsDe eerste dag van maart betekent niet alleen dat je het woord lente voor het eerst in de mond mag nemen. En het is vandaag niet eens alleen complimentendag. 1 Maart is ook de datum van Wereld Gebedsdag. Voor ons een reden tien apps voor de iPhone en iPad op rij te zetten. In deze App Lijst vind je tien Nederlandse apps die op weg helpen met geloof, bezinning en het gebed. Gebaseerd op de bijbel, de koran en het taoïsme.

We hebben voor dit artikel een selectie gemaakt op Nederlands als voertaal. Dat verklaart het verschil in het aantal apps voor verschillende overtuigen.

Bible+

BA Bible Plus OliveTree iPhone iPadBible+ is niet de goedkoopste manier om de bijbel te lezen op de iPhone en iPad. De app is gratis te downloaden, maar voor verschillende edities betaal je al snel 5,99 euro tot zelfs 31,99 euro. Wel is de applicatie erg uitgebreid, met een zoek- en betekenisfunctie van de tekst, een boekenkast als hoofdscherm en uitgebreide notitiemogelijkheden. Hij oogt ook lekker rustig.
Downloaden: Bible+ (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Bijbel

BA Bijbel iPhone iPadDe simpelste naam voor een Bijbel-app komt van ontwikkelaar YouVersion, en dat heeft de app geen windeieren gelegd. Bijbel is meer dan 60 miljoen keer gedownload wereldwijd! Het ligt niet alleen aan de naam: Bijbel telt meer dan honderd versies en talen van het boek en zelfs audiobijbels. Je kan notities maken, tekst markeren, bladwijzers leggen en leesplannen maken.
Lees meer over Bijbel op iPhoneclub.nl.
Downloaden: Bijbel (gratis, universeel, iOS 4.0+)

Bijbel+Kant

BA Bijbel plus Kant iPhone iPadGeen Bijbel-app waarbij je zelf aantekeningen maakt, maar waarbij overal al kanttekeningen staan. Het recent uitgebrachte Bijbel+kant maakt gebruik van de Statenvertaling en de uitleg die je daarbij nodig kan hebben of wilt hebben. Je kan de kanttekeningen eenvoudig doorzoeken en sinds januari is de app naast de iPad ook geschikt voor de iPhone en iPod touch.
Lees meer over Bijbel+Kant op iPadclub.nl.
Downloaden: Bijbel+Kant (€3,59, universeel, iOS 5.0+)

Bijbelverhalen voor jou

BA Bijbelverhalen voor jou iPhone iPadUitgever Jongbloed heeft bekende verhalen uit de bijbel gebundeld en verkoopt die in de nieuwe iPhone en iPad-app Bijbelverhalen voor jou. In de gratis te downloaden kinderapp kan je gratis het verhaal van Noach lezen of voorgelezen krijgen. De in totaal acht verhalen zijn ingesproken door Elly Zuiderveld, zangeres en een bekend gezicht in kinderprogramma’s van de EO. De losse verhalen met natuurlijk de geboorte van Jezus, kosten 89 cent per stuk.
Lees meer over Bijbelverhalen voor jou op iPhoneclub.nl.
Downloaden: Bijbelverhalen voor jou (gratis, universeel, iOS 4.0+)

De Edele Koran

BA De Edele Koran iPhone iPadAlle hoofdstukken van de Edele Koran in de Nederlandse vertaling zijn te lezen in de app. Elk hoofdstuk bevat een uitgebreide uitleg, en hoofdstukken kunnen ook in een transcriptievorm gelezen worden en voorgedragen worden. Dat laatste kan zelfs als de app op de achtergrond draait. De app is er voor de iPhone, iPod touch en iPad.
Downloaden: De Edele Koran (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

De Heilige Koran Pro

BA De Heilige Koran iPhone iPadEen andere complete Koran met Nederlandse vertaling en transcriptie vanuit het Arabisch is De Heilige Koran. Die laat ook Arabische teksten zien. Sheikh Al Husary, Mishary Al-Afasy, Ash-Shatri, Abdul Basit en Saad El Ghamidi tekenden voor de vertaling van surahs en versen en je kan aya’s afspelen, delen en favorieten. Met de zoekmogelijkheid vertaal je woorden makkelijk en er zijn live Koran radiostations.
Downloaden: De Heilige Koran (€1,89, universeel, iOS 4.3+)

Kinderbijbel

BA Kinderbijbel iPhone iPadTwintig bijbelverhalen voor de kleintjes vind je in deze Kinderbijbel die geschikt is voor de iPhone, iPod touch en iPad. Je kan ze meteen lezen en zelf inspreken in de app, zodat de kleine jouw stem hoort bij de verhalen. De applicatie richt zich op kinderen van 3 tot 7 jaar en bevat onder andere verhalen als Genesis, de ark van Noach, een hoge toren, Mozes in een mandje en meer.
Lees meer over Kinderbijbel op iPadclub.nl.
Downloaden: Kinderbijbel (€1,79, universeel, iOS 4.0+)

Lichtstralen uit het woord

BA Lichtstralen uit het Woord iPhone iPadHet evangelische dagboek Lichtstralen uit het Woord legt je elke dag van het jaar een overdenking voor aan de hand van een bijbeltekst. De teksten worden voorzien of begeleid van columns, vervolgverhalen of citaten. De applicatie zendt elke ochtend een pushbericht uit om je te laten weten dat er een nieuwe Lichtstralen-dag te lezen is.
Lees meer over Lichtstralen uit het woord op iPhoneclub.nl.
Downloaden: Lichtstralen uit het woord (€3,59, iPhone, iOS 3.2+)

Psalmboek.nl

BA Psalmboek.nl iPhone iPadPsalmboek.nl bevat de psalmen en gezangen van 1773 en is een universele app. De interface heeft in de liggende houding van de iPad links een balk en laat je snel navigeren naar een psalm. Behalve de psalmen onder elkaar zien, kan je met de zoekbalk zoeken op passages. Bij de psalmen is orgelmuziek te downloaden. Die kan vervolgens ook worden afgespeeld als je geen internetverbinding hebt.
Lees meer over Psalmboek.nl op iPadclub.nl.
Downloaden: Bijbel+Kant (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Yi Jing – Het Boek der Verandering

BA Yi Jing - Het boek der verandering iPhone iPadHet gebed beperkt zich niet tot ‘gebruikelijke’ religies natuurlijk. Het taoïsme wordt door sommigen gezien als de grondlegger van het moderne geloof en is op de iPhone en iPad vertegenwoordigd met de Nederlandse applicatie Yi Jing. Daarin kan je (vaak tegen bijbetaling) lezen uit allerlei boekvertalingen en kan je een muntje opwerpen om voorspellingen te doen.
Downloaden: Yi Jing – Het Boek der Verandering (€5,99, universeel, iOS 5.0+)

Vanwege het onderwerp van dit artikel hebben we besloten de reacties te sluiten. We hopen dat je desondanks uit de voeten kan met deze App Lijst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2013, 5:26
Categorieën Nederlandse apps, Uncategorized
Onderwerpen applijst, bijbel, religie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.