iOS game-update: Real Racing 3 is Game van de Week, King Cashing 2 en Crazy Bill

Real Racing 3 is de iPhone en iPad Game van de Week. Het highscore-spel Crazy Bill is gratis en King Cashing 2 is vreemd en verslavend.

GU VR Real Racing 3 iPad iPhoneEr was niet echt een twijfel over, al verdient het bijzondere platformspel Penumbear zeker een eervolle vermelding. Maar nee: Real Racing 3 is Game van de Week. En zelfs als je struikelt over het principe dat het een freemium-spel is geworden, leggen we waarom wij de racegame de titel geven. Andere games, ja, die hebben we ook! King Cashing 2 is raar en uitermate verslavend en Crazy Bill is een nieuw highscorespelletje dat je gratis kan downloaden.

Raar is leuk: King Cashing 2

GU VR King Cashing 2 iPad iPhoneJe verzint het echt niet. Nee, echt niet. Maar een klein studiootje met de niet echt sprankelende naam Productions Multimage wel. King Cashing 2 is een mengelmoes van een stripboek, een verhaal waarin je als zombiekoning afrekent met zakenmannen en… speelautomaten die je aantreft in het casino. Je drukt op de rode knop om de drie slots centraal in beeld te activeren en daaruit blijkt hoe je aanval tegenover de tegenstander rechts eruit ziet. De eerste slots bepalen je eigen actie, de derde geeft aan of je de tegenstander een dreun verkoopt of dat je aanval verloren moeite is. Met steeds meer variaties, te ontwikkelen specialiteiten voor je personages, het bepalen van welke krachten je wil inzetten en met 102 wapens en activiteiten om in te zetten, is King Cashing 2 een echte RPG die helemaal nergens op lijkt. Je moét het even tijd geven om erin te komen, maar als je de knop eenmaal hebt omgezet… laat deze (gok)verslaving dan maar eens los.
Downloaden: King Cashing 2 (€2,69, universeel, iOS 4.3+)

Crazy Bill: highscoren in een toren

GU VR Crazy Bill iPad iPhoneRen zolang als je kan, maar dan wel met een twist. Crazy Bill is een gratis te downloaden highscore-spelletje waarin het de bedoeling is dat je zo hoog mogelijk komt in een flatgebouw vol zombies. Die zombies kan je omver schieten met je wapenarsenaal en je dient ondertussen ook vooral te springen of dubbel te springen om over gevaren als vuurtjes heen te springen. En loop niet in de kogels van tegenstanders, wil je? Zo overleef je Crazy Bill het langst, terwijl je tussendoor steeds een trap omhoog neemt naar de volgende verdieping. Het aantal verdiepingen tekent je score, zoals meters in Temple Run en andere renspelletjes. Crazy Bill is lekker simpel van concept en hoewel het wel wat lastig is om te zien wanneer je rijp bent om het loodje te leggen, speel je het gemakkelijk door. Het spel houdt de highscorepogingen bovendien interessant door je zo nu en dan een duidelijke verwijzing naar een serie, film of beroemdheid te geven. Zo zagen wij al snel de DeLorean uit Back to the Future staan op een rustige verdieping bijvoorbeeld. Als je nog eens op zoek bent naar een simpel spelletje met een andere flow dan enkel rennen, is Crazy Bill een kijkje waard.
Downloaden: Crazy Bill (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Game van de Week: Real Racing

Game van de WeekLang verwacht, toch gekregen. Maar in een compleet andere vorm dan iedereen verwachtte. Real Racing 3 is de beste racegame op de iPhone en iPad, met een keur aan echte wagens, echte circuits, fantastische beelden en een fenomenale besturing die je volledig naar eigen hand kan zetten. Wil je remmen, gassen, geholpen worden bij het insturen en koers houden? En hoe wil je sturen? Het is allemaal in te stellen in de racegame die er nooit oneerlijker op wordt qua niveau van de races. Een prestatie van formaat, maar Real Racing 3 heeft een keerzijde. Het spel wordt overschaduwd door het freemium-principe waardoor je voor elke autoreparatie en alle onderhoudsbeurten virtueel geld moet betalen en je nog moet wachten tot je verder kan racen ook. En later in het spel wordt het zelfs cru, als je qua trekkracht tekort komt tegen concurrenten omdat je nog geen motorupgrade van je auto hebt gedaan.

Maar… tegenover elke drempel die Real Racing 3 opwerpt om je toch maar te laten betalen voor het spel, valt wat in te brengen. Zo is het betalen van onderhoud aan je auto uit je prijzengeld eigenlijk kneiterrealistisch en moet je beter dan ooit overwegen welke tweede auto je wilt hebben omdat de auto toegang tot evenementen mogelijk maakt. Bovendien: als je een tweede auto hebt, kan je er met een doorracen terwijl je de ander repareert. En laten we de beste eigenschap van freemium niet vergeten: je kan er de game gratis door spelen. Real Racing 3 heeft niet de uitgebreide multiplayer van deel 2 en het racen tegen ‘online’ tegenstanders lijkt puur kosmetisch, maar: de beste sturende, uitziende en snelheidsomarmende racegame op de iPhone, iPod touch en iPad is gratis. Gratis! Game van de Week.
Downloaden: Real Racing 3 (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2013, 19:32
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, kingdom, real racing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.