Scouting NL: ‘app in een app’ voor Nederlandse scoutingverenigingen

De nieuwe iPhone-applicatie Scouting NL laat scoutingverenigingen hun eigen iPhone-app binnen een andere app maken.

Scouting NLScouting Nederland is officieel van start gegaan met Scouting NL, een iPhone-app die het mogelijk maakt voor scoutinggroepen om een eigen mobiele plekje te maken en gebruiken. Binnen de app kun je zoeken naar jouw scoutingvereniging, waarna je in een soort van ‘app binnen een app’ komt waar nieuws en agendapunten van de scoutinggroep te vinden zijn. Een flink aantal scoutinggroepen lijkt al in de app verwerkt te zitten, maar bij het merendeel krijg je nog enkel een standaard nieuwsfeed en agenda te zien. Groepsleiders moeten zich eerst via een bijbehorende site aanmelden om de app naar eigen smaak aan te passen.

In principe biedt Scouting NL een manier om makkelijk een app voor je scoutingvereniging te maken. De opties zijn alleen wel enigszins beperkt: je kunt enkel een eigen nieuwsfeed, Twitteraccount, YouTube-kanaal, poll, media, contactpersoon en een agenda aan de app koppelen. Scoutingverenigingen hebben de mogelijkheid om pushberichten te sturen naar app-gebruikers.

Qua ontwerp is Scouting NL geen uitblinker: onderin het scherm staan tabbladen met opties, die ieder een andere lijst met items laten zien in het midden van de app. Een knop rechtsboven laat je verzonden pushnoticaties bekijken. De objecten in de app zijn alleen vrij druk: de onder- en bovenkant hebben een soort van modderthema, met felle gele knoppen bovenop. Dat moet de functionaliteit van Scouting NL niet teniet doen: zit je bij een scoutingvereniging, dan zou deze nieuwe app wel eens goed van pas kunnen komen.

Downloaden: Scouting NL (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2013, 10:00
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.