iOS game-update: trailer van Bad Piggies, WRC the Game, Max Adventures en koopjes

Het doek is van de Angry Birds spin-off Bad Piggies getrokken, en het ziet ernaar uit dat we op 27 september een behoorlijk bijzonder spel in onze handen gaan krijgen. Een optelsom van een bouwpakket en een platformspel, lijkt het wel. De andere games vandaag zijn simpeler te hokken: Max Adventures: Rise of the Lions […]

GU WO WRC the Game iPhone headerHet doek is van de Angry Birds spin-off Bad Piggies getrokken, en het ziet ernaar uit dat we op 27 september een behoorlijk bijzonder spel in onze handen gaan krijgen. Een optelsom van een bouwpakket en een platformspel, lijkt het wel. De andere games vandaag zijn simpeler te hokken: Max Adventures: Rise of the Lions is een écht, puur platformspel op tijd en met WRC the Game begeef je je gratis in een rallyauto als je over de iPhone 4S beschikt.

Rallyscheuren: WRC the Game

GU WO WRC the Game screenshot iPhoneEven nadenken. Nee, zover we weten zijn er nog geen racegames op de Unreal Engine gebouwd, de spelmotor die zo floreert in games als Infinity Blade en de avonturengame Horn. Even denken we bij het opstarten van het gratis WRC the Game dat dat een goede reden heeft. Na een redelijke laadtijd springen de objecten opeens bij ons in beeld. Zelfs het menu plopt er in één keer in. Een beetje onnatuurlijk. Maar bij het racen zijn we dat alweer vergeten. WRC the Game is een feest der herkenning voor fans van Colin McRae 2 of 3, rallyspellen aan het begin van deze eeuw met sobere kleuren en strakke actie. Qua geluid en qua beeld doet WRC the Game er meteen aan denken, en ook qua gameplay wijkt het niet veel af. Zeker in het begin mag je flink aanmodderen met de dosering van gas en rem en het kantelen van je iPhone. Maar goed, aanmodderen doe je nou eenmaal in de rallyracerij. Schakel voor het spelen alle apps uit in de multitask-bar en zorg dat je op een iPhone 4S speelt. Anders crasht de Unreal-engine helaas toch harder dan een Citroën DS3 die je in de berm stort.
Downloaden: WRC the Game (gratis, universele app)

Max Adventures: Taksi-spel

GU WO Max Adventures introschermKijk aan, zowaar een Nederlandse gamemascotte die de iPhone aandoet! Max Adventures is op het web al even hét gezicht van het net niet vergeten drankje Taksi, en dat avontuur is nu zomaar even doorgezet naar de iPhone en iPod touch. Max Adventures: Rise of the Lions heet dit gratis te downloaden platformspelletje van Unilever. Maar als je nou denkt dat zo’n kinderspelletje wel even met twee vingers in de neus tussendoor het drinken is uit te spelen, dan heb je het mooi mis. In het spel race je tegen de klok, terwijl je zelfs al in het eerste van de 24 levels genoeg echte 2D-platformuitdagingen te wachten staan. Lagen platformen op elkaar die allemaal van links naar rechts bewegen in hun eigen patroon, en waar jij dan even snel tussen moet wall-jumpen om hogerop te komen. Nobody said it was easy, zou Coldplay nu zingen. Een goede tijd neerzetten op Max Adventures is een uitdaging, en je door alle 3 werelden met alle 24 levels ploeteren om alle 60 medailles te halen… we nippen liever zonder de moeite even aan de frisdrank.
Downloaden: Max Adventures: Rise of the Lions (gratis, universele app)

GU WO Max Adventures Rise of the Lions iPhone

Trailer van de Dag: Bad Piggies

GU WO Bad Piggies iPhone iPod touchHet hoge woord is eruit: Bad Piggies wordt geen nieuwe Angry Birds waarin de varkens zich katapulteren op vogels. Het wordt een geheel nieuw spel, laat de eerste officiële trailer van ontwikkelaar Rovio zien. En in die trailer wordt meteen duidelijk waar de aankoop van de mensen achter Amazing Alex goed voor was: gestuntel met natuurwetten. Dat lijkt aardig aan de orde in Bad Piggies, aangezien je in elk level een voertuig samenstelt waarin je het level wilt uitspelen. Wielen, stoomblazers om te kunnen zweven, een hek op de voorkant om objecten weg te duwen: het is aan jou om uit te puzzelen waarmee je het optimale uit de levels haalt. Het spelletje lijkt daarmee een beetje voort te borduren op speelbare bouwpakketten als Amazing Alex en Scribblenauts, maar dan wel met een originele draai. Tegelijk ademt Bad Piggies visueel helemaal de Angry Birds-stijl. Of het ook net zo leuk is als de eerste aanraking met dat spel, weten we 27 september.

https://www.youtube.com/watch?v=0aBivBq8avw

De koopjeshoek

De leukste meepakkers van vandaag op een rij:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2012, 19:28
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, bad piggies, iculture speelt, rovio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.