Vinson: beperkt aantal zenders bekijken in nieuwe Nederlandse tv-app

De nieuwe tv-app Vinson laat je naar een paar gratis zenders kijken. Het aanbod is karig, maar de interface is indrukwekkend.

Vinson 1De makers van on-demand televisie-app Rumble hebben Vinson uitgebracht in de App Store. Ook met deze applicatie probeert ontwikkelaar Triple IT je een manier te bieden om televisie op je iDevice te kijken, maar dan met behulp van slimme swipes om door de app te navigeren. Met een swipe ga je naar het kanaaloverzicht, de televisiegids of het on-deman televisie-aanbod. Helemaal af lijkt de app nog niet te zijn: in de App Store zie je televisiekanalen zoals Nederland 1 en Arte tussen het aanbod, maar eenmaal gedownload blijkt de app enkel internationale gratis zenders te bevatten.

Vinson 2Op het moment van schrijven biedt Vinson toegang tot een eigen promokanaal, een Creative Commons-zender en het trailerkanaal van eOne. In een bericht aan bètatesters van Rumble vertelt de ontwikkelaar dat de nieuwe applicatie enkel in de App Store staat om de nieuwe interface te etaleren. Hiermee hoopt Triple IT mee te dingen naar de Apple Design Awards later dit jaar. Wij hebben de ontwikkelaar gevraagd of het binnenkort alsnog mogelijk zal zijn om Nederland 1 binnen de app te bekijken, maar wachten nog op een reactie.

De interface van de app biedt ook meerdere extra mogelijkheden bij een bekeken programma. Druk je op de plus onderin het scherm, dan kun je bijvoorbeeld over een programma chatten via Facebook met Vinson-gebruikende vrienden. Ook kun je een doorzichtige Twitter-tijdlijn openen, met berichten van anderen die de hashtag over het bekeken programma gebruiken.

Downloaden: Vinson (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2013, 12:24
Categorie Amusement
Onderwerp televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.