Fling: de simpelste timer voor iPhone?

De iPhone-app Fling is een timer die net zo simpel werkt als een eierwekker. Je veegt omhoog om het minutenaantal in te stellen.

Fling iPhone timer eierwekkerJe hebt vernuftige, fancy uitziende timers voor de iPhone die je altijd op zak hebt. Maar grijp je ernaar als je een pizza in de oven gooit? Of geef je dan toch maar de eierwekker een draai, omdat die simpeler is? Fling is een nieuwe iPhone-app met het gemak van een eierwekker. Je veegt omhoog om de tijd te bepalen, veegt naar rechts om de timer te activeren en klaar is Kees. Wachten maar.

Vegen om de belangrijkste handeling van de applicatie uit te voeren kennen we bijvoorbeeld van de weer-app Solar, waarin je met een veegbeweging het weer gedurende een hele dag kan scannen omdat je op de achtergrond het weerbeeld ziet aan de kleur en weertype. In een timer-app is de handeling misschien nog wel veel logischer. Je begint de app met een veeg omhoog en hoe verder je veegt, hoe hoger het minutental dat staat aangegeven. Ook als je even loslaat en daarna verder omhoog veegt, hoogt de timer verder op. Veeg omlaag en de tijd neemt af.

Tevreden met de tijd? Veeg naar rechts en de tijd begint te lopen. Met een additionele tik kan je het alarm nog een naam geven, mocht je daar behoefte aan hebben. Daarmee is de functionaliteit van de app beschreven – en kan je stellen dat Fling echt net zo makkelijk is als een eierwekker.

Fling tijd instellen Fling resterende tijd

Toch is het niet echt een denderend dingetje. Het minutental verandert soms sneller dan je met je vinger veegt, en dat geeft het gevoel dat Fling niet al te nauw luistert naar je input. Kwalijker is dat de applicatie ondersteuning voor pushberichten ontbeert. Alleen als je de iPhone aan laat staan op de timer en ondertussen geen andere apps openzet op de voorgrond, werkt de timer dus. Onbegrijpelijk. Het principe van een eierwekker is zó simpel, maar Fling biedt alleen een handeling die net zo simpel en leuk is als het draaien aan een eierwekker. Nog niet het daadwerkelijk laten horen wanneer je pizza uit de oven moet.

Downloaden: Fling (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2013, 13:07
Categorie Productiviteit
Onderwerpen fling, keuken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.