Vijf nieuwe apps: van The Puma Index tot Documents 2

Vijf tips voor applicaties die vandaag in het nieuws waren: Peak AR voor het vinden van bergtoppen, The PUMA Index voor het tracken van aandelenkoersen, een grote update voor CoPilot Live, een prijzig stijlboek van AP en een nieuwe kantoorapplicatie met de naam Documents 2.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Geen idee wat je nu weer eens op je iPhone zult installeren? iPhoneclub schiet te hulp, met vijf opvallende applicaties die vandaag in het nieuws waren: The Puma Index, AP Stylebook, CoPilot Live, Peak.ar en Documents 2.

Puma Index1. Sportkledingfabrikant PUMA heeft een grappig idee uitgewerkt: The PUMA Index. Dit is een applicatie die de aandelenkoers van de DOW Jones volgt. Hoe meer de koersen omlaag gaan, hoe meer kledingstukken de modellen in de applicatie kwijtraken. Helemaal bloot gaan ze niet, want ze hebben “uiteraard” PUMA Bodywear aan. Je kunt kiezen uit een mannelijk of vrouwelijk model.

Gedurende de dag (Amerikaanse tijd) zullen de koersen worden bijgewerkt, waarna de modellen hun kleding aanpassen. The PUMA Index is gratis verkrijgbaar in de App Store.

AP Stylebook2. De Volkskrant brengt een (offline) Stijlboek uit, Trouw heeft een (offline) Schrijfboek en Associated Press… die heeft een AP Stylebook als iPhone-applicatie, waarin schrijvers, redacteuren, studenten en PR-mensen leren hoe je in het Engels moet schrijven. Spelling, grammatica, woordgebruik en stijl staan erin, met speciale aandacht voor verslaggevers die over zakelijke onderwerpen of over sport moeten schrijven. Je kunt ook notities toevoegen. Het AP Stylebook kost €22,99/$28,99.

CoPilot Live Benelux3. CoPilot Live staat op het punt om een grote update te krijgen. De applicatie voor Noord-Amerika heeft de update al gekregen maar de Benelux- en Europa-versie moeten nog volgen. Er zijn grote verbeteringen doorgevoerd voor wandelaars, text-to-speech zorgt ervoor dat de software straatnamen voorneemt en er zullen maandelijkse kaartupdates van gebruikers worden doorgevoerd onder de naam MapSure. De GPS-prestaties en contactintegratie is ook verbeterd, net als het toetsenbord voor het invoeren van je bestemming. CoPilot Live staat bij ons nog op het wensenlijstje om te reviewen. De Benelux-versie kost €33,99.

Pear AR4. Peak.ar is een applicatie die je via Augmented Reality bergtoppen in de omgeving toont. In Nederland heb je er niet zoveel aan, maar de Belgen kunnen wel heuvels en bergen zien. Bij deze applicatie kijk je via de iPhone-camera rond in je omgeving en daarbij krijg je een aanduiding van de bergen, plus totale hoogte. Je kunt ook doorklikken naar Google Maps om meer informatie over de omgeving te ontdekken. Peak.ar is gemaakt door Salzburg Research en klinkt als een mooie applicatie om in de Alpen of straks tijdens de wintersport te gebruiken. De applicatie werkt het best met een iPhone 3GS, omdat daarin een digitaal kompas aanwezig is, die kan detecteren in welke richting je kijkt. Peak.ar is gratis in de App Store te vinden.

Documents 25. Er is nog steeds geen ultieme kantoorapplicatie voor de iPhone. Documents To Go en QuickOffice doen hun best, maar wellicht kan de nieuwe applicatie Documents 2 ze verslaan. Een blik op het lijstje met specificaties voorspelt helaas weinig goeds: deze applicatie probeert van alles een beetje te zijn. Het is een bundel van acht applicaties, bestaande uit tekstverwerker, spreadsheet, documentviewer, e-mailapplicatie, geluidsrecorder, fotoalbum en Google Docs-applicatie. Je kunt bestanden tussen iPhone en desktop uitwisselen en er zit ook een server-applicatie in, waarmee je je iPhone als een externe harddisk kunt gebruiken. Macworld probeerde het uit en is niet overtuigd: sommige onderdelen werken goed, andere schieten nog tekort. Wil je het zelf testen? Er is ook een gratis uitvoering met de naam Documents 2 Free, waarmee je kunt tekstverwerken, spreadsheets gebruiken, e-mailen en Wi-Fi-transfers doen. Documents 2 (€2,39) en Documents 2 Free (gratis) zijn te vinden in de App Store. Daarnaast is er ook nog een Documents Free (Mobile Office Suite), ook gratis.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:38
Categorie Uncategorized
Onderwerpen augmented reality, copilot, google documenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.