Viber krijgt grote groepsgesprekken, veel stickers en meer na update

Viber voor iPhone heeft nu achtergronden, 1000 nieuwe stickers en een groepsgesprek kan 100 personen omvatten. Ook: walkietalkie functie!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Viber iPhone bellen en textenDe instant messaging en gratis bellen-app Viber heeft een grote update gekregen voor de iPhone. Versie 3.1.5 4.0 is het typenummer van de nieuwe update die het mogelijk maakt om met maximaal 100 mensen in een groepsgesprek te zitten. Maar een ander cijfer is nog veel indrukwekkender aan de update. Viber is voorzien van een stickermarkt met maar liefst 1000 nieuwe stickers! Je koopt ze in pakketten tegen in-app aankopen. Misschien is de instant walkietalkie-functie echter nog wel indrukwekkender.

Meerdere messaging-apps noemen het versturen van audioberichten een ‘walkietalkie’ functie, maar Viber maakt het na de update ook waar. Je ontvangers horen je live terwijl je het bericht inspreekt en hoeven dus niet achteraf op een knop te drukken om een opname terug te luisteren. Om zelf de walkietalkie te gebruiken, hoef je alleen maar op de push-to-talk knop te drukken. Zolang je de knop ingedrukt houdt, ben je hoorbaar.

Viber allerlei nieuwe stickers iPhone Viber walkietalkie functie

Viber 4.0 voor iPhone heeft als verdere vernieuwing dat je berichten kan doorsturen vanuit de ene chat naar een andere individuele chat of een groepsgesprek. Ten slotte is het mogelijk gespreksachtergronden te kiezen in de nieuwe galerij, waardoor je het uiterlijk van Viber een beetje meer naar je hand kan zetten. Van een iOS 7-uiterlijk is nog altijd geen sprake in Viber. Wel is het app-icoon afgestemd op Apple’s nieuwste firmware.

Stickers zijn een uitstekend verdienmodel voor berichten-apps. Dat bewijst de WhatsApp-variant LINE bijvoorbeeld, die razend populair is in Japan. De applicatie zet maar liefst 100 miljoen dollar per kwartaal om en leunt daarbij zwaar op stickers.

Downloaden: Viber (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2013, 13:26
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen gratis bellen, instant messaging, viber

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.