Via iPhone-app geeft routenavigatie tijdens hardlopen

Via is een iPhone-app waarmee je routenavigatie krijgt tijdens het hardlopen. Via houdt snelheid, afstand en dergelijke bij en geeft gesproken instructies om van A naar B te komen.

via iphoneHardlopen kan een eenzame bezigheid zijn en als je je neus achterna loopt kun je ook nog de weg kwijtraken. Via is een nieuwe app die belooft je weer veilig thuis te brengen. Eigenlijk is Via een routenavigatie-app, bedoeld voor hardlopers. Via is een kaartgebaseerde hardloop-app waarmee je gesproken instructies krijgt en die ook gewoon in Nederland werkt. Je hoeft tijdens het hardlopen niet bang te zijn dat je de weg kwijtraakt, als je bijvoorbeeld in een vreemde stad wat gaat rondrennen. Je geeft het start- en eindpunt aan en Via plant een route tussen beide punten. Onderweg kun je ook een ‘via’ aangeven, eventueel zelfs meerdere. Ook kun je onderweg een nieuwe bestemming aangeven of de afstand wat langer maken door een omweg te nemen. Via heeft een Engelstalige stem die je toespreekt, zodat je niet op het scherm hoeft te kijken. De stem vertelt je waar je bent en waar je naartoe gaat.

Op het scherm kun je een live routekaart bekijken, die constant wordt bijgewerkt. Je kunt bovendien tijdens het hardlopen gewoon naar muziek blijven luisteren en ondertussen nog steeds aanwijzingen blijven ontvangen. De statistieken zoals afstand, calorieën en gemiddelde snelheid kun je met vrienden delen op Twitter en Facebook. Niet zo gek op hardlopen? Je kunt Via ook gebruiken tijdens het wandelen en fietsen.

Downloaden: Via (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2012, 16:01
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerp hardlopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.