Payleven maakt iPhone-pinpasbetalingen in Nederland mogelijk

Payleven is een nieuwe betaalmethode voor iPhone en Android. Via een paslezer die in de oordopjesaansluiting past kunnen betalingen worden uitgevoerd. De eerste pilot draait in Westland en Purmerend.

payleven iphoneDe Amerikaanse mobiele betaalmethode Square heeft een Nederlandse variant gekregen. Payleven is een betaalmethode waarbij je een paslezer in de oordopjesaansluiting van de iPhone of een Androidtoestel steekt. De betaalmethode is bedoeld voor taxichauffeurs, kappers, marktkooplui en andere kleine zelfstandigen die zich geen uitgebreid kassasysteem kunnen veroorloven. Payleven is momenteel bezig met een pilot waarbij de verdere afhandeling wordt geregeld door Afterpay. Het grote verschil met Square is dat je ook betalingen met Nederlandse bankpassen kunt doen. Door het zetten van een handtekening op het scherm wordt de betaling geverifieerd.

De oplossing van Payleven is niet helemaal vergelijkbaar met een pinautomaat. Het gaat namelijk niet om normale betalingen, maar om een eenmalige machtiging. In Purmerend en Westland kun je al op een aantal locaties betalen met Payleven. De app werkt op iOS en Android, zowel op smartphones als tablets en zowel via 3G als via Wi-Fi. Het bedrijf achter Payleven is Rocket Internet, dat ook betrokken is bij online kledingwinkel Zalando.

payleven ondertekenenIn Nederland is Derk van Wingerden verantwoordelijk voor de lokale uitrol. “Mensen die vaak klanten eenmalig zien en schipperen tussen contante betalingen en facturen, die vinden Payleven interessant”, zegt van Wingerden. “Dat zijn bijvoorbeeld taxi’s, schoonheidssalons, sportmasseurs, glaszetters of slotenmakers.” De pilot is bedoeld om de doelmarkten en marketingkanalen te onderzoeken. De komende dagen zal ook worden gewerkt aan een uitrol in Engeland, Polen en Brazilië. Daarnaast staan Italië en Spanje op het programma. Concurrenten van Payleven zijn onder andere Square (vooral in de VS actief), iZettle (Europese concurrent) en Paypal (groot bereik, wereldwijd actief).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2012, 13:20
Categorie Financiën
Onderwerp betalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.