Moshpic: fotoalbums bijhouden met je vrienden

De iPhone-applicatie Moshpic laat je een fotoalbum met je vrienden bijhouden. De gemaakte foto's kunnen synchroniseren met je camerarol.

MoshpicDe iPhone-applicatie Moshpic laat je een foto-album maken waar je vrienden aan kunnen bijdragen. Je kunt vanuit de app oude foto’s in een album zetten of een nieuwe maken die direct in het album terecht komt. Moshpic maakt gebruik van Camera+-integratie. Heb je deze fotografie-app geïnstalleerd, dan word je bij het maken van een foto naar Camera+ gebracht en gooit Camera+ je weer naar Moshpic zodra de foto is genomen.

MoshpicEen foto-album heet in Moshpic een stack. Wanneer je deze maakt hoef je de stack alleen een naam te geven, waarna je in een lege map terecht komt. Met een knop rechtsboven in het scherm kun je nieuwe foto’s toevoegen. Deze foto’s zijn in de eerste plaats alleen door jou zelf te bekijken. Door te drukken op de middelste knop bovenin het scherm ga je naar iedereen die kan bijdragen aan het album. Voeg je iemand toe, dan krijgt hij of zij een e-mail met het verzoek om de app te downloaden en het album te bekijken. Een derde knop bovenin het scherm laat je ook reacties achterlaten, zodat je met iedereen in hetzelfde album het kunt hebben over de gemaakte foto’s.

Vanuit de instellingen van Moshpic kun je de synchronisatie-optie inschakelen. Hierdoor komen alle foto’s in een Moshpic-stack automatisch ook op de camerarol van je iPhone terecht. Zo hoef je niet met de hand de foto’s over te zetten, als je ze alleen nog maar offline wil bewaren.

Moshpic is niet de enige iPhone-app in zijn soort. Eind juli 2012 schreven we nog over Flock, een app die je een fotoalbum met vrienden laat beheren. Deze app heeft echter twee vereisten: je moet je geolocatie in de metagegevens van een foto opslaan en je moet een Facebook-account hebben. Hoewel Moshpic wel een account binnen de app zelf vereist, hoeft deze niet aan Facebook te zijn gekoppeld.

Downloaden: Moshpic (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2012, 19:02
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.