Veronica+: tweede scherm-app op iPhone uitgebracht

Veronica+ is de tweede scherm-app van Veronica op iPhone en iPad. Je kan tweeten en Facebook gebruiken tijdens programma's. Of meedoen aan interactieve items tijdens het kijken naar een Veronica-uitzending.

Veronica Plus tweede scherm iPhone iPadDe Nederlandse televisiezender Veronica heeft een tweede scherm-app uitgebracht voor de iPhone en iPad. In de applicatie kan je een televisiegids van de zender raadplegen en er zijn interactieve elementen waarop je kan inspelen tijdens uitzendingen. Veronica+ geeft bij introductie drie voorbeelden van interactiviteit die je kan verwachten. Dingen als: ‘Wie is je favoriete personage uit Big Bang Theory? Raad de waarde van een veiling in Hardcore Pawn en check de leukste tweets bij Two and a Half Men’. Daarnaast kan je previews bekijken lees je over de aflevering die langskomt.

Veronica+ is zo een mooie manier om van tevoren te zien of de zender een nieuwe of al eerder vertoonde aflevering van een sitcom toont: je leest misschien net wat meer informatie over een serie en aflevering dan in andere tv-gidsen voor de iPhone en iPad.

De applicatie gebruikt een kleur lichtblauw dat nog meer aan Twitter doet denken dan aan Veronica. Het sluit mooi aan op het feit dat je bij elk programma aangehechte tweets kan lezen en zelf met je Twitter-account in iOS ook zelf kan meedoen in de discussie (of geroeptoeter) over het programma. In het tabblad Social heb je de keuze uit drie Twitter-timelines: BN-ers, iedereen en je eigen stream. Behalve via Twitter kan je ook inloggen met je Facebook-account om (met vrienden) te chatten over een programma.

Veronica Plus 2de scherm Criminal Minds Veronica tweede scherm Twitter iPhone

Veronica+ is een typische tweede scherm-app en dat betekent dat functies pas beschikbaar zijn als een programma uitzendt. Over Big Bang Theory tweeten kan pas als de show is gestart, en eveneens kan je dan een fragment bekijken in de app en je favoriete personage kiezen. Zit je op een tijdstip waarop Veronica niks uitzendt, dan kan je enkel tweeten met de hashtag #veronicatv en heb je amper iets aan de Facebook-integratie.

Downloaden: Veronica+ (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2013, 11:37
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen scherm, televisie, veronica

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.