TimeWheel: tijdklok voor HIIT-fitnesstrainingen op iPad

TimeWheel is een tijdklok voor HIIT-trainingen op de iPad. Deze app helpt je om High Intensity Interval Trainingen te doen, waarbij je steeds een paar seconden inspanning afwisselt met rust.

timewheel countdownTimeWheel is een pas vernieuwde app waarmee je High Intensity Interval Training (HIIT) kunt doen. Voor wie niet zo thuis is in de fitnesswereld: met HIIT kun je fit worden, zonder dat je jezelf urenlang op een loopband hoeft af te beulen. Eén van de meest extreme varianten, Tabata, bestaat uit 8 sets van 20 seconden extreme inspanning en 10 seconden pauze. Je bent dus in 4 minuten klaar. Met een warming up en een cooling-down van een paar minuten heb je per dag maar 10 minuten nodig om aan je lichaam te werken. Op de iPhone zijn er al diverse apps waarmee je HIIT kunt doen; op de iPad is de keuze wat minder. De pas vernieuwde app TimeWheel probeert je met een fraaie interface over te halen om te gaan trainen.

Om TimeWheel te bedienen moet je aan het wieltje draaien en op de Play-knop drukken. De iPad zet je vervolgens neer in een houder of hang je aan de muur. TimeWheel is gespecialiseerd in HIIT en houdt dus vooral rekening met korte inspanning en korte pauzes. Je stelt zelf de tijden in en het aantal sets dat je wilt doen. Geluiden waarschuwen wanneer je weer moet wisselen. De app ondersteunt ook de toegankelijkheidsfunctie VoiceOver op de iPad. TimeWheel is gratis, maar om de reclames uit de app te verwijderen moet je een in-app aankoop doen van €1,79.

Downloaden: TimeWheel (gratis, iPad, iOS 5.1+)

hiit timewheel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2013, 11:32
Categorie Sport
Onderwerpen fitness, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.