Veronica+: tweede scherm-app op iPad uitgebracht

The Big Bang Theory en Two And A Half Men: je kan erover meepraten in de nieuwe iPad-app Veronica+; een tweede scherm voor de zender.

Veronica Plus iPad Two and A Half MenDe SBS Broadcasting groep heeft tweede scherm uitgebracht voor de televisiezender Veronica. Veronica+ voor de iPad laat zien wat er dezelfde avond nog op tv is en geeft ten tijde van de uitzending extra functies vrij voor naast het kijken, of in de reclame. De app geeft daarvoor als voorbeeld dat je kan stemmen over je favoriete personage in de sitcom The Big Bang Theory. Daarnaast kan je ‘discussiëren’ over een programma aan de hand van Twitter of Facebook.

Je kan via Facebook meepraten over een programma, of je vrienden uitnodigen om er samen mee te chatten terwijl er een show bezig is. Via Twitter heb je de beschikking over drie tijdlijnen: die van BN’ers, van iedereen en je eigen berichtenstroom. Het lijkt alvast het meest interactieve onderdeel van Veronica+, als we een blik werpen op de televisiegids onderin.

Veronica Plus quizvraag en chatten

Daar kan je horizontaal doorheen vegen om naar de volgende programma’s te kijken en zie je welke extra’s er aan een uitzending verbonden zijn. Bij The Big Bang Theory tref je er dus de knop waarmee je tijdens de uitzending op je favoriete personage kan stemmen, maar ook een fragment dat je even tijdens de reclame tussendoor kan bekijken bijvoorbeeld. Van tevoren lees je over de serie en soms aflevering ervan.

Veronica Plus Criminal MindsVeronica+ is op de iPad helaas niet geoptimaliseerd voor het Retina-scherm. De zenderlogo en schermen van series zijn uitgevoerd in hoge resolutie, maar het welkomstscherm heeft grofkorrelige details en die zie je terug in allerlei afbeeldingen. Inloggen met Twitter gaat eenvoudig via je Twitter-account in iOS, voor Facebook moet je handmatig toestemming geven tot Facebook Chat. Daarbij gaat het overigens al fout in het ‘Praat mee op Facebook’-tabblad. Die is volgestroomd met Spaanse berichten en reclameberichten die in de verste verte niet met de zender van doen hebben. Tja, voor een van de weinige functies van zo’n specifieke app, is dat wel een misser.

Fan van tweede schermen tijdens uitzendingen? Probeer dan ook de prachtige Nederlandse televisiegids-app iFanzy.

Downloaden: Veronica+ (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2013, 12:04
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen scherm, televisie, tv-gids, veronica

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.