Documents To Go 5.0: makkelijker bewerken in Microsoft Office-app

Documents To Go 5.0 voor iOS is vernieuwd: bewerken van Microsoft Word en Excel is beter en Powerpoint-presentaties zijn beter te bekijken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Documents To Go iPhone iPad 5.0Documents To Go, een van de weinige apps op iPhone en iPad die goed overweg kan met Microsoft Office-documenten, is fors vernieuwd. De applicatie heeft een nieuwe interface gekregen die meer functies wegstopt in de navigatiebalk bovenin beeld. Daardoor heb je meer ruimte voor het bewerken van Microsoft Word en Microsoft Excel documenten. Ook is de weergave van Powerpoint-presentaties behoorlijk verbeterd in Documents To Go 5.0 – en zo is de lijst van verbeteringen van de app langer.

Als het op het bekijken van documenten aankomt, zijn de grootste stappen gemaakt op het gebied van Powerpoint. Documents To Go 5.0 voor iPhone en iPad ondersteunt nu het weergeven van grafieken en diagrammen en kan ook overweg met MS Office SmartArt. Zo komen de vormen, kleuren en modellen die in de presentatietool zijn gemaakt, beter tot hun recht op als je ze in deze app bekijkt. Maar op alle documenttypen is er winst: je kan nu (eindelijk) gebruik maken van een weergave in volledig scherm. Er is dus simpelweg meer schermruimte om een document in te lezen en te bekijken.

Bij het bewerken speelt de vernieuwde en kleurrijke bovenbalk een belangrijke rol. In de groene (Excel) of blauwe (Word) balk vind je nu twee knoppen naast elkaar waar het gros van de bewerkingsopties is weggestopt. Je vindt er opmaakmogelijkheden, alinea-indelingen, tekens en berekeningen die je nodig kan hebben voor Excel en meer. Je treft ze op de plek waar normaal het toetsenbord staat. Op de iPhone althans: Documents To Go 5.0 is geoptimaliseerd voor de iPad om meer in beeld te laten zien. Daar zie je de bewerkingsopties onder een pop-up als je de knop indrukt en kan tegelijk het toetsenbord in beeld blijven staan. Vanaf de update is de app aangepast voor de staande en liggende houding van de iPad. In beide versies van de app kan je Word- en Excel-bestanden bewerken. Voor het bewerken van PowerPoint-documenten, ben je aangewezen op Documents To Go Premium of koop je de Premium-upgrade vanuit de Standard-app voor 6,99 euro.

Documents To Go Word aanpassen Documents To Go 5.0 bewerken Excel iPhone

Vernieuwingen die onvermeld zijn in de App Store-omschrijving, zijn iCloud-ondersteuning om tussen de iPhone en iPad te synchroniseren en ondersteuning voor iOS 7. De laatste verandering in Documents To Go betreft het indexeren en beheren van documenten. De weergave van bestanden is verfrist, maar brengt wel een nadeel met zich mee. De applicatie staat het niet langer toe om bestanden in de app te openen in andere applicaties die je op de iPhone en iPad hebt staan en ook met dezelfde documenttypes overweg kunnen. Dat zal Documents To Go 5.0 voor sommige gebruikers ondanks alle vernieuwingen, misschien wel minder handig maken.

Downloaden: Documents To Go Standard (€8,99, universeel, iOS 5.0+)
Downloaden: Documents To Go Premium (€14,99 met ondersteuning clouddiensten en Powerpoint-presentaties bewerken, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2013, 13:59
Categorie Productiviteit
Onderwerpen documents to go, excel, microsoft word, office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.