Vaticaan brengt officiële iPhone-app Missio uit

Het Vaticaan heeft een officiële iPhone-app uitgebracht. Missio is bedoeld om katholiek nieuws te verspreiden in meerdere talen, in landen waar mensen steeds vaker een smartphone hebben.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

missio iphone appDe hedendaagse pausen zijn gek op Apple. Paus Benedicus werd regelmatig gesignaleerd met een iPad, waarmee hij tweets verstuurde. Zijn opvolger paus Franciscus kiest ook voor Apple-technologie door een officiële iPhone-app van het Vaticaan uit te brengen. Missio is gratis verkrijgbaar en geschikt voor iPhone en iPad. Franciscus heeft de app dit weekend officieel vrijgegeven en gezegend tijdens een ceremonie in de Sala Clementina in het Vaticaan. Eerder bracht het Vaticaan al de gebedsapplicatie iBreviary en de sociale media-app Pope2You (maar voorzover wij weten kregen die apps niet expliciet de zegening van de paus mee).

Missio is bedoeld voor katholieken en niet-katholieken die wat steun zoeken in hun spirituele leven. Je kunt nieuws en video’s leven van verschillende katholieke bronnen, zoals FIDES, Catholic News Service en Vatican News Agency. Je kunt het nieuws in de app lezen in het Engels, Spaans, Italiaans, Duits, Frans, Portugees, Chinees en Arabisch, maar niet in het Nederlands. De app is gemaakt door de Pontifical Mission Societies, een groep organisaties die missiewerk namens de paus verrichten.

Op de Duitse Wikipedia-pagina werd ook al de term missio gebruikt voor deze organisatie. Hoe dat precies zit is niet zo belangrijk. Wel wil nationaal directeur Andrew Small van de Amerikaanse missie-afdeling erover zeggen dat de app een manier is om het groeiende aantal mensen te bereiken dat een ‘handheld mobiel toestel’ heeft. Die keuze is niet zo gek. In landen waar de katholieke kerk nog steeds groot is, zoals in het geboorteland Argentinië van de huidige paus, hebben meer mensen een mobieltje dan een desktopcomputer. Het probleem is wel, dat al die mensen niet allemaal geld hebben voor een dure iPhone. Ook daar hebben ze iets op gevonden: er is uit voorzorg alvast een Android-app gemaakt.

Downloaden: Missio (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2013, 10:09
Categorie Lifestyle
Onderwerp religie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.