Paus Benedictus komt naar je toe, met eigen iPhone-applicatie

De paus gaat een iPhone-applicatie uitbrengen. Pope2You bevat nieuws, audio- en videobestanden over de reizen van Benedictus XVI en de ontwikkelingen in het Vaticaan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

pope2youPaus Benedictus XVI gaat in sociale media. Hij opende vorig jaar een YouTube-kanaal, vervolgens een Facebook-applicatie en nu ook een iPhone-applicatie. De applicatie krijgt de naam Pope2You en is straks beschikbaar in acht talen: Italiaans, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Hongaars en Chinees.


De applicatie, ontwikkeld door H2Onews bevat in feite vooral nieuws over het Vaticaan. In samenwerking met Vatican Television Center en Vatican Radio krijg je nieuws, audiopodcasts en videofilmpjes te zien. Je kunt de reizen en speeches van de paus volgen en belangrijke katholieke evenementen digitaal bijwonen.

Bij de Facebook-applicatie kun je ook ansichtkaarten versturen; bij de iPhone-applicatie kan dat niet. Die bevat eigenlijk alleen nieuws en eigenlijk is er ook al meteen kritiek op: het Vaticaan gebruikt de nieuwe media als een uitzendmedium (broadcasting), net als radio en televisie. Maar de interactieve mogelijkheden worden eigenlijk nauwelijks benut.

Binnenkort in de App Store: H2ONews.

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 13:58
Onderwerp
Categorie
Nieuws

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.