Vaticaan: biechten via iPhone mag niet

Het Vaticaan verbiedt biechten via een iPhone, nadat Amerikaanse bisschoppen hun goedkeuring gaven aan een nieuwe iPhone- en iPad-applicatie waarmee gebiecht kan worden.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

ConfessionHet Vaticaan verbiedt gelovigen om te biechten via een iPhone of ander technologisch vernuft. “Je kunt op geen enkele manier spreken van biechten via een iPhone”, zo stelt woordvoerder Federico Lombardi in een reactie. Volgens Lombardi moeten de priester en de biechteling elkaar kunnen zien. De discussie is ontstaan door een nieuwe applicatie voor de iPhone en iPad, die goedkeuring van Amerikaanse bisschoppen kreeg. Volgens sommige media zou er mee gebiecht kunnen worden.

Confession: A Roman Catholic App (€1,59), zoals de applicatie voluit heet, leidt katholieken door het sacrament en omvat volgens de makers “een gepersonificeerd gewetensonderzoek voor iedere gebruiker”. Door persoonlijke accounts met wachtwoorden kunnen zelfs meerdere gebruikers van één applicatie gebruikmaken. Volgens de makers is de applicatie echter niet bedoeld om het biechten te vervangen, maar moet het gezien worden als een hulpmiddel. Desalniettemin krijgt de applicatie nu wel wereldwijde aandacht, terwijl we er anders misschien niets over hadden gehoord.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2011, 21:12
Categorie Lifestyle
Onderwerpen religie, vaticaan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.