VaarWater 2 laat Facebook-verplichting vallen, klaar voor Koninginnedag

De water navigatie-app VaarWater 2 is klaar voor Koninginnedag 2013 in Amsterdam: de iPhone-app toont mogelijke vaarroutes die dag.

VaarWater 2 Amsterdamse grachten navigatieHet recent uitgebrachte VaarWater 2 heeft haar beloofde update gekregen die de applicatie geschikt maakt voor Koninginnedag op de Amsterdamse grachten. De app is tijdelijk oranje gekleurd en op 30 april zie je welke routes door de Amsterdamse grachten je kan varen, omdat de routes afwijken van normaal gebruik. Daarnaast is de applicatie geoptimaliseerd voor het waarschijnlijk zwaarbelaste 3G-netwerk op de dag van de abdicatie én heeft de app afscheid genomen van het meest bekritiseerde punt.

VaarWater 2 oranje menu iPhoneDat is de Facebook-verplichting. App Store-recensies haalden fel uit naar de verplichting om in te loggen met het sociale netwerk en dat leverde zelfs een gemiddelde waardering van 1,5 ster op in de Nederlandse App Store. Opdrachtgever Stichting Waternet maakte er haast bij de verplichting uit te voeren. Vanaf nu kan je kiezen óf in te loggen met Facebook, of geen account aan te maken. Je kan dan geen vaarroutes meer opslaan en delen met anderen, maar hebt wel toegang tot de kaart, meldingen van andere gebruikers, bekende stremmingen en het kompas met snelheids- en afstandsinformatie.

Na 30 april verliest VaarWater 2 zijn oranje menukleur en wacht de app een volgende, aangekondigde grote update. Vanaf 22 mei werkt de applicatie samen met het TNO. Dan wordt het echt boeiend: de organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek heeft sensoren geplaatst waardoor de drukte in de grachten kan worden gemeten. Aan de hand van heatmaps kun je zien waar het druk is en welke gracht je beter even kan vermijden.

Downloaden: VaarWater 2 (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2013, 15:07
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen amsterdam, watersport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.