LinkedIn Contacts voor iPhone aangekondigd: zakelijke contactenbeheerder

LinkedIn Contacts is een nieuw initiatief van Linkedin voor iPhone en web waarmee je ziet wie de beste ingang bij een bedrijf is en meer.

LinkedIn Contacts iPhone iOSLinkedIn heeft een nieuwe applicatie uitgebracht voor iOS en het web. LinkedIn Contacts moet een persoonlijke assistent worden die bijhoudt met wie je contacten onderhoudt en met wie je dat misschien meer zou moeten doen dan je nu doet. Het moet ook een toepassing worden die het contactenlijst, mailadressen en agenda’s bij elkaar brengt op één plek. De applicatie is nog niet uit in de Nederlandse App Store, maar je kan je op een informatiepagina van LinkedIn Contacts al inschrijven om op een wachtlijst terecht te komen.

Het netwerk maakt bekend dat LinkedIn Contacts voorlopig alleen voor een selecte groep mensen beschikbaar zal zijn, en dan ook nog beperkt tot de Verenigde Staten. Een wereldwijde uitrol ligt op stapel, maar het is niet bekend wanneer we LinkedIn Contacts in Nederland en België kunnen verwachten.

De applicatie richt zich op het overkoepelen van contactgegevens. Het combineert gegevens uit je adresboek en koppelt die met LinkedIn, eigenlijk net zoals applicaties als Cobook doen. Het verschil is dat LinkedIn niet alleen je iOS-agenda raadpleegt, maar dat je de applicatie kan verbinden aan apps. Evernote, reisapp Tripit, Yahoo, Outlook en Gmail zijn een paar van de diensten waarvan je de contactgegevens moet kunnen laten samenkomen. Facebook en Twitter zullen voorlopig ontbreken om de scheidingslijn tussen zakelijk en persoonlijk contact te behouden. Als extra optie gaat het netwerk aantonen wanneer je voor het laatst contact met iemand had. Zo helpt de applicatie je bij het onderhouden van het netwerk.

LinkedIn Contacts overzicht LinkedIn Contacts agenda mensen die je ziet

LinkedIn Contacts wil je ook helpen bij het zoeken naar de juiste ingang binnen een bedrijf. Als je in de applicatie zoekt op een bedrijf, laat de app zien wie je daarvan kent, maar ook een lijst zien met mensen waar je al het meest contact mee hebt gehad. Zo weet je wie de beste ingang is voor het volgende project, bijvoorbeeld. Je kan persoonlijke profielen van anderen voorzien van jouw informatie in de app, zoals bijvoorbeeld een notitie. Je hangt de toevoegingen als het ware als reacties onder profielen – met het cruciale verschil dat de aantekeningen alleen voor jou zichtbaar zijn. Per persoon kan je bovendien achterhalen hoe jullie kennis hebben gemaakt.

De downloadlink hieronder werkt alleen in de Verenigde Staten, want leidt naar de Amerikaanse App Store. Daarnaast heb je dus vroege toegang nodig om de app snel te kunnen gebruiken.

Downloaden: LinkedIn Contacts (gratis, iPhone, iOS 5.0+ – let op: Amerikaanse App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2013, 15:39
Categorieën Sociaal netwerken, Zakelijk
Onderwerpen cobook, linkedin

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.