Duh Koning: informatief kinderboek gratis voor troonswisseling

Het informatieve Nederlandse iPad-boekje Duh! Koning is tot en met de Kroning gratis te downloaden. Hij heeft korte hoofdstukken en een quiz.

Duh Koning prinsjesdag iPadMet Koninginnedag en de abdicatie in het vooruitzicht, is het kinderboek Duh! Koning tijdelijk gratis te downloaden. We schreven eerder over de kinderboeken van Duh. Toen ging het over de boekjes over de onderwerpen friet, vulkanen, katten en kastelen en ridders. Duh! Koning is het vijfde boekje in de reeks en speelt natuurlijk handig in op de aanstaande troonswisseling. Dat je als ouder ook nog wat van het informatieve kinderboek kan opsteken, wordt duidelijk in de eerste regel van de App Store-omschrijving: “Wist je dat koning Willem-Alexander straks niet eens een kroon op mag?”

Duh! Koning heeft verschillende korte en bondige hoofdstukken over verschillende onderwerpen. Je leest over de taken van een koning, de Oranje familie, de drie dochtertjes (en hoe ze naar school gaan) en waar onze landelijke kleuren nou eigenlijk vandaan komen. Het onderwerpenaanbod lijkt een beetje willekeurig, maar het zijn wel goede onderwerpen die kinderen kunnen gebruiken voor een spreekbeurt bijvoorbeeld.

Duh Koning de drie atjes

Net als de andere boekjes in de reeks, heeft de app een beetje een kartonnen uitstraling. Pagina’s met tekst zijn opgedeeld in behapbare kleine blokken en belangrijke woorden zijn vetgedrukt. Druk op een foto en er verschijnen tekstballonnen met opheldering erbij in de app. Ook het Wilhelmus ontbreekt niet in de applicatie en er is zelfs een quizje aanwezig waarmee de kleine kan kijken of de stof onder de knie is.

Duh! Koning is gratis tot en met 30 april. Daarna kost hij weer 3,59 euro.

Downloaden: Duh! Koning (tijdelijk gratis, was €3,59, iPad, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2013, 13:04
Categorieën Boeken, Kinderen, Nederlandse apps, Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.