Game-update: Infinity Blade groot succes, Street Fighter IV Volt, Puzzle Agent 2, Rocket Bunnies en… Zzed

De E3 gamebeurs ontgaat ook de iPhone en iPod touch niet. Street Fighter IV Volt wordt uit de doeken gedaan, Puzzle Agent 2 heeft een nieuwe trailer, Infinity Blade is een groot succes en Zzed is apart.

GU-WO-Street-Fighter-IV-Volt-iPhone-iPod-touchHet aardige van ‘s werelds grootste internationale gamebeurs, de E3, is dat er talloze games worden aangekondigd waarna fanatiekelingen er een jaar of zelfs jaren naar uit kunnen kijken. Het aardige van de iPhone en iPod touch is dat ze met hun App Store het tempo van het verschijnen van nieuwe games nogal hebben opgevoerd. En dus staat hieronder meteen de eerste trailer van Capcom’s Street Fighter IV Volt Battle Protocol mét online multiplayer. Rechtstreeks vanaf de E3 en in juli al in onze knuisten. En er is meer.

Infinity Blade levert 10 miljoen op

GU WO Infinity Blade voor iPhone iPad iPod touchUitgever EPIC mag maar wat blij zijn met het paradepaardje van haar Unreal Engine-techniek op de iPhone, iPod touch en iPad. Het actiespel Infinity Blade van ontwikkelaar Chair leverde al meer dan 10 miljoen dollar (6,85 miljoen euro) op. In Infinity Blade trek je het zwaard tegen enorme ridders en groot uitgevallen schepsels met glimmende harnassen in een middeleeuws decor. De truc is dat je tegen elke tegenstander een verdedigingsritme vindt waar vanuit je kan aanvallen als de tegenstander op zijn zwakst is. Zo is een spel dat barst van de visuele patserigheid én potsierlijkheid, toch heel begrijpbaar in zijn concept. Het lijkt erop dat Infinity Blade zich op dit moment de meest succesvolle echte gamers-game op de iPhone mag kronen, maar wat wil je ook met updates die nieuwe tegenstanders, wapens en zelfs een online multiplayer toevoegen?
Downloaden: Infinity Blade (€4,99, universele app)

Nieuw en fraai: Rocket Bunnies

GU WO Rocket Bunnies voor iPhone en iPod touchMaandag droegen we in de Game-update al een game aan waarin je om planeten draait. Deze week is er nóg een game waarin dat spelidee centraal staat. In Rocket Bunnies bezorg je wortels aan konijnen op andere planeten. Dat doe je door van planeet naar planeet te vliegen en een rondje om een planeet te draaien, zodat iedereen gevoed wordt. Na een paar trainingslevels ligt het gevaar al op de loer. Er willen nog wel eens vijanden meedraaien op planeten. Of ze vliegen van planeet naar planeet, welja! Als je de taak als bezorgkonijn erg serieus neemt, kun je drie sterren verdienen op elk van de 60 levels, maar die prestatie lijkt na de eerste levels al een illusie. Rocket Bunnies is een aardig spel dat het vooral goed doet op het audiovisuele vlak.
Downloaden: Rocket Bunnies (€0,79)

Nieuw en verslavend: Zzed

GU WO Zzed DYNAMISCHE KNIKKER KNAL SPELVoordat we gaan zeggen dat dit wel een hele leuke variant is op bubbels schieten, eerst even dit. Ontwikkelaar NevoSoft heeft de screenshots van Zzed: match 3 cosmic shooter lite naar het Nederlands vertaald op een nogal ludieke wijze. Dat resulteerde in de onvergetelijke App Store-schermtekst ‘DYNAMISCHE KNIKKER KNAL SPEL’. Kijk! Dát is waar Zzed voor staat! En als enige! Want zover wij weten zagen we nog niet eerder een DYNAMISCHE KNIKKER KNAL SPEL voor de iPhone en iPod touch! Je speelt een groene, kikkerachtige aliën die ruimte-afval wil verwerken om indruk te maken op een meisje met een schatrijke vader. Ambities! Afval verwerken doe je door gekleurde bollen naar bollenvelden te schieten die langzaam op je af drijven. Met elk schot sorteer je niet alleen de kleuren en dus het afval, maar schiet je de puinhoop eveneens achteruit zodat je schip niet geraakt wordt. Pak Zzed eventjes op en voor je het weet ben je ertoe verleid om de volledige versie van 2,39 euro te kopen met 60 levels verdeeld over 10 werelden. Hoera! Er is een DYNAMISCHE KNIKKER KNAL SPEL op de iPhone en het is nog leuk ook!
Downloaden: Zzed: match 3 cosmic shooter lite (gratis)

Trailer van de Dag: Puzzle Agent 2

Telltale Games is een bijzondere ontwikkelaar. Het houdt het point & click-avonturenspel, of misschien treffender: het raadselspel, in zijn eentje in leven. Ze spuugt de ene na de andere game uit. Zo is slechts een half jaar na het origineel nu Puzzle Agent 2 uit de doeken gedaan. Een trailer laat zien wat er zo bijzonder is aan de serie. Je bent namelijk een professioneel puzzelaar en om die reden wordt je ingehuurd als een soort detective-plus. Volwassenen en kinderen kunnen met het thema uit de voeten, al zullen sommige (Engelstalige) uitdagingen wellicht te lastig zijn voor de jongere spelers. Probeer de eerste Puzzle Agent gratis op de iPhone en tel af tot 30 juni. Dan komt Puzzle Agent 2 uit.
Downloaden: Puzzle Agent Lite (gratis)

Meer games vind je in het Game-update overzicht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2011, 18:10
Categorie Games
Onderwerpen e3, iculture speelt, infinity blade, puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.