Update Star Walk voegt Twitter-integratie toe

De app Star Walk voor de iPhone, iPod Touch en iPad heeft een update gekregen. Hierdoor is het mogelijk om andere gebruikers via Twitter op een wereldbol terug te vinden.

Star WalkSinds november 2009 is de astronomie-app Star Walk al voor de iPhone verkrijgbaar. Door je iPhone op de lucht te richten krijg je op basis van je locatie en het kompas te zien welke sterren zich er boven je hoofd bevinden. Een nieuwe update voor de app zorgt ervoor dat de app gebruik maakt van de Twitter-integratie van iOS 5. Tweets die je met de app verstuurt krijgen een speciale hashtag, waarna ze op een wereldbol terug te vinden zijn. Hierdoor heb je zicht op wie de app allemaal gebruiken.

Door op de groene knop in de hoek van het scherm te drukken verschijnen er een aantal menu-opties. Hier staat de ‘Gemeenschap’-functie, waarmee je alle andere Star Walk-gebruikers op Twitter kunt opzoeken. De app brengt je naar een driedimensionale wereldbol die je met vingerbewegingen kunt ronddraaien, vergroten en verkleinen. Je krijgt tweets in je directe omgeving te zien door op de blauwe Twittervogels bij jou in de buurt te drukken.

Er wordt in de update grappig gebruik gemaakt van Star Walk’s technologie, maar de Twitter-functie moet zijn nut nog bewijzen. Zo is het alleen mogelijk om een tweet met platte tekst en de hashtag te maken. Deel je liever een screenshot van je gemaakte ontdekking, dan moet je dit nog steeds doen via je favoriete Twitterclient.

In de update vind je ook een aantal bugfixes voor onder andere AirPlay en een probleem in de app voor de iPod touch vierde generatie. Ook is er een aantal sterren gecorrigeerd.

Downloaden: Star Walk (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2011, 16:11
Categorie Onderwijs
Onderwerpen astronomie, star walk, sterren, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.