NS Reisplanner Xtra 2.0: OV-chipkaart, reizen in je agenda

NS Reisplanner Xtra als iPhone-app is grondig vernieuwd en heeft ondersteuning van TomTom Places, een melding als je uit moet checken met de OV Chipkaart, favoriete stations en updates over storingen.

NS Reisplanner Xtra iPhone iPod touchDe officiële applicatie van de Nederlandse Spoorwegen heeft zojuist een forse update gekregen naar versie 2.0. Die heeft onder andere een totaal nieuw hoofdmenu waarin je aan de hand van een badge kan zien hoeveel werkzaamheden en storingen er op dit moment zijn. Je kan de volgorde van de icoontjes in het hoofdmenu aanpassen, een station als favoriet markeren en er is een herhaalfunctie voor bewaarde reizen. Tevens zal je niet zo snel meer vergeten om uit te checken met je OV-chipkaart.

De laatste van de negen knoppen in het vernieuwde hoofdmenu is een Info-knop waar de veranderingen van de update keurig worden opgesomd. NS Reisplanner Xtra twee nul hoofdmenuJe kan het soort updates grofweg in drie types opdelen: het vernieuwde hoofdmenu waarin je zelf de volgorde van de knoppen kan veranderen, nieuwe instellingen die je kan vinden in de instellingen van de iPhone en nieuwe reisopties.

Een aardige nieuwe reisoptie is het toevoegen van een reis aan de agenda van je iPhone. Je ziet de optie zodra je een reis hebt opgeslagen. Het betekent dat je zowel gemaakte reizen of nog af te leggen trajecten kan toevoegen aan je agenda. De tijden van het start- en eindpunt vormen ook de tijden van wanneer tot wanneer het agenda-evenement loopt. Een andere mogelijkheid is de herhaal-functie, waarmee je kan aangeven wanneer je een opgeslagen reis maakt. Daardoor wordt je op de hoogte gehouden van actuele reisinformatie (zoals storingen en werkzaamheden) op de dagen dat je het traject aflegt. Je kan meerdere ‘bewaakte’ reizen opslaan en bij een reis met overstap krijg je een seintje of je beoogde overstap gehaald gaat worden. Als laatst is het mogelijk om een station als favoriet te markeren met een ster.

NS Reisplanner Xtra mijn reizenOnder de instellingen van de Reisplanner Xtra-applicatie in de instellingen van de iPhone zelf, kan je onder andere aangeven of je een seintje wilt ontvangen als je moet uitchecken met je OV-chipkaart. De applicatie geeft dan op de aankomsttijd een pushmelding met het alarmbericht dat je eraan moet denken. Jaarabonnementhouders kunnen aangeven dat ze ook reisadvies willen die tegen de reisrichting in gaan en ‘Toon HSL’ laat ook reisadviezen met hogesnelheidstreinen zien.

NS Reisplanner Xtra is nog steeds een gratis applicatie, al zou je dat zo langzaam aan niet meer zeggen door de grote hoeveelheid mogelijkheden. Behalve de reisplanner, een overzicht van eigen reizen en alle vertrektijden op stations, kun je met ErOpUit leuke recreatie in de buurt vinden en kun je routes naar specifieke locaties uitstippelen met TomTom Places.

Downloaden: NS Reisplanner Xtra (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2011, 18:15
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen ns reisplanner, reisgids, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.