Uitzending Gemist groeit spectaculair op mobiel: 18 miljoen video’s

Uitzending Gemist maakt bekend, dat er vorig jaar 18 miljoen video's mobiel zijn bekeken. Het is daarmee 10 procent van het totale aantal video's geworden.

uitzending-gemistUitzending Gemist heeft cijfers bekendgemaakt voor het jaar 2010. Daaruit blijkt dat het mobiel bekijken van tv-programma’s een forse groei heeft doorgemaakt. Meer dan 18 miljoen video’s werden mobiel bekeken. Dat houdt in, dat inmiddels 10% van alle programma’s mobiel wordt opgevraagd. SpangaS bleek het populairste programma van 2010. Ook ONM en Flikken Maastricht bleken populair.

In 2009 werden nog maar 2,7 miljoen video’s via mobiel bekeken, in 2010 is dat gegroeid naar 18 miljoen. Meest belangrijk daarin is de applicatie voor iPhone en iPod touch: die is goed voor 17 miljoen bekenen video’s. De overige kijkers gebruikten de mobiele website http://m.uitzendinggemist.nl (bijna 1 miljoen).

Het aantal mobiel bekeken video’s groeide dus veel sterker dan het totale gebruik van Uitzending Gemist. Het record werd overigens al in januari 2010 gevestigd, met name door het programma ‘Wie is de Mol’. De cijfers zijn exclusief livestreams, vodcasts en fragmenten die NPO en NOS in de loop van het jaar ook aanboden. Bovenstaande cijfers zijn afkomstig uit een persbericht, dat de NPO vandaag uitbracht.

uitzending gemist cijfers 2010

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2011, 19:36
Categorie Amusement
Onderwerpen televisie, uitzending gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.