Uitgebreide foto-app Camera+ uitgekomen voor de iPad

De razend populaire iPhone-foto-app Camera+ is uitgekomen voor de iPad en richt zich met name op fotobewerking. De app kan dankzij iCloud-synchronisatie razendsnel op de iPhone geschoten foto's overnemen.

Camera Plus iPad fotobewerkingDe populairste onafhankelijke camera-applicatie voor de iPhone heeft een broer gekregen op de iPad. Camera+ is zonet voor de iPad uitgebracht en legt meer dan de iPhone-versie, de nadruk op fotobewerking ten opzichte van het foto’s maken op de iPhone. De app maakt op een imposante wijze gebruik van iCloud-synchronisatie: zodra je een foto maakt op de iPhone, zie je de foto binnenkomen in de iPad-app waarna je hem meteen kan bewerken, opslaan en delen.

Camera Plus LightboxDe iPhone-app is in totaal meer dan 9 miljoen keer gedownload en dat is grotendeels te danken aan één handigheid. De toepassing stelt je namelijk in staat om met één vinger de scherpte van een foto in te stellen en met een andere vinger de exposure. Zo kan je de scherpte en de belichting van de foto onafhankelijk van elkaar instellen. Daarnaast was Camera+ een van de eerste applicaties met kleurenfilter-mogelijkheden, waardoor je met een eenvoudig effect de foto kan voorzien van andere kleurentinten.

Het fotobewerkingsgedeelte van Camera+ voor de iPad is lekker uitgebreid in beeld gebracht. De foto die je bewerkt, pakt zeker driekwart van het beeld in, in de linker bovenhoek. Daaronder vind je een balk met de standaard bewerkingsopties in een zwarte balk en een donkergroene balk erboven. Daarnaast zie je in een rechterbalk uitgebreide opties in beeld. Kies voor de optie Adjust, en je ziet onder de foto een handvol opties als roteren, recht uitlijnen, witbalans, kleurtoon, rode ogen verwijderen, details en vignetteren en bij elke krijg je rechts de uit te voeren opties in beeld. Druk op Straighten – de app is Engelstalig – onderin beeld en je ziet rechts een balk waarin je kan aangeven in hoeverre je de foto wil roteren.

Ten opzichte van de iPhone-app kan Camera+ voor de iPad ook foto’s van Flickr en Facebook importeren in de Lightbox; de doka van de applicatie. Verder kan je werken met verschillende lagen op de foto, kan je foto’s dus rechtzetten met de Straighten-functie en kan je net als in de app Big Lens met je vinger een selectie op de foto aanbrengen om te verscherpen of te verkleuren. Het zijn allemaal specialiteiten die de iPhone-app ontbeert.

Camera Plus uitgebreid zwart-wit kleur bewerkenDe app voert geluidseffecten bij de twee verschillende bewerkingsopties: harde bewerkingen enerzijds, geven een piepje. Sfeeringrepen, zoals effecten en omlijstingen, veroorzaken een tikgeluid waarbij het aanvankelijk lijkt alsof er iets mis is met de iPad. Over de geluiden had wat beter nagedacht mogen worden.

Camera+ is in tegenstelling tot op de iPhone, geen vroege vogel meer als camera-app met allerlei opties. Toch staat de applicatie nog altijd zijn mannetje – zeker als je regelmatig foto’s maakt met de iPad. Als fotobewerker zijn de meeste opties uitgebreid genoeg voor een snelle bewerking, maar op andere punten kunnen nog slagen worden gemaakt. Zo mag bijvoorbeeld het aantal lettertypes om tekst op de foto aan te brengen wel wat groter. Wie Camera+ al een warm hart toedraagt op de iPhone, kan de app op de iPad blind kopen. Zeker gezien de iCloud-synchronisatie en de tijdelijke introductieprijs, kan je er moeilijk aan voorbij gaan.

Downloaden: Camera+ for iPad (€0,79, introductieprijs)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2012, 20:56
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, fotobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.