iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Catch-22: venijnig Nederlands highscorespel voor de iPad

Catch-22 is een nieuwe Nederlandse iPad-game met een simpele bedoeling: je speelt om de beurt twee balletjes die de tegenovergestelde kant op gaan om een planeet heen en die mogen elkaar niet aanraken. Pakkend!

Catch-22 eindeloos ontwijken iPadLess is more: eenvoud is een krachtig middel. Kijk bijvoorbeeld maar naar het ontwerp van de iPad, of het spelletje Doodle Jump waarin je alleen maar omhoog kan springen door het tablet te kantelen. Met Catch-22 is er een nieuw Nederlands spelletje voor de iPad uitgebracht dat ook aan dat mantra voldoet. In het spel van ontwikkelaar Mango Down speel je afwisselend twee balletjes die in tegenovergestelde richting om een planeet draaien. Op bijzondere wijze moet je zo een highscore halen door jezelf te verslaan.

Catch-22 heeft geen knoppen, maar je moet het scherm indrukken om het balletje dat je bent, te laten springen. Dat wil je om twee redenen: om muntjes te pakken die je score ophogen en omdat je niet wil botsen met het andere balletje dat de tegengestelde kant op gaat. Als je een rondje om de planeet hebt gemaakt, verander je echter in het andere balletje. Het balletje dat je daarvoor was, legt dan precies hetzelfde parcours als dat jij rondje daarvoor deed. Het wordt aangegeven met een lijn om de planeet heen, maar je zal zien dat het nog altijd ronduit uitdagend is om niet te botsen met je eigen sprongen van daarvoor.

Catch-2 iPad screenshotDat is nog niet alles: als je een frontale sprong recht op je vorige balletje maakt, ga je niet kapot, maar stuiter je er tegenaan, word jij het andere balletje en worden de sporen van daarvoor gewist. Met name dat botsen is echt iets om onder de knie te krijgen: als je niet frontaal toucheert, barst je in scherven en is je highscore-poging ten einde. Catch-22 is echt een spelletje waar je beter in wordt naarmate je het meer speelt.

Meer heeft het spel ook niet om het lijf. Aan het einde van elke ronde zie je je laatst behaalde score en hoe goed je hoogste score is ten opzichte van de rest van de wereld, kan je terugzien in het Leaderboard vanuit het menu. Daar tref je ook toegang tot een lijst met achievements; beloningen die je vrijspeelt bij bijzondere prestaties in het spel (zoals een minuut lang vijf muntjes in beeld houden zonder aan te raken). We hadden graag gezien dat je ook lokale highscores kon bijhouden door voor of na een potje je naam in te vullen, maar die optie ontbreekt helaas. Zo kan je niet binnenshuis zien wie de beste score op het spel heeft, maar kan je hem via Apples Game Center wel vergelijken met online vrienden en andere spelers. Jammer, maar het hoeft je er niet van te weerhouden Catch-22 op te pakken als je in bent voor simpele spelletjes.

Downloaden: Catch-22 (€0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2012, 14:32
Categorie Games
Onderwerpen doodle jump, highscore, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.