Twitterrific voortaan gratis, in ruil voor reclame

Twitterrific 5 for Twitter is freemium geworden. Je kan de iPhone en iPad app gratis downloaden en advertenties wegkopen.

TwitterrificTwitterrific 5 for Twitter gooit het over een andere boeg. De Twitter-app die we lange tijd omschreven als een applicatie die je koopt voor zijn design, zoekt de concurrentie met de officiële Twitter-app op en is voortaan gratis te downloaden. Nieuwe gebruikers krijgen in ruil daarvoor reclames te zien, die af te kopen zijn met een in-app aankoop. Als bestaand gebruiker mag je geen last hebben van de nieuwe richting.


Twitterrific zet de advertentie voor nieuwe gebruikers prominent bovenin de timeline, maar hij scrollt niet mee. Zo heb je wel genoeg ruimte over bij het doorlezen van de tweets in je tijdlijn. Je kan de advertenties wegkopen met een in-app aankoop van 1,79 euro, te vinden in de instellingen van de app onder de noemer ‘Advanced features’. Maar het is niet de enige aankoop die je doet. Als je in-app aankopen wil, betaal je eveneens 1,79 euro en ook de functie om tweets te vertalen moet dat geld opbrengen. Je kan alledrie de functies in één in-app aankoop ontgrendelen voor 3,59 euro. Daarmee is de app nog altijd goedkoper dan iCulture-favoriet Tweetbot 3 for Twitter, die 4,49 euro bij aanschaf kost.

Twitterrific 5 advertentie Twitterrific 5 instellingen

Voor bestaande gebruikers verandert er niks. Je komt niet in aanraking met de reclame en wordt ook niet geconfronteerd met de koopopties. Wel kan je de verbeterpunten tegenkomen die in de app zijn doorgevoerd in Twitterrific versie 5.7. Zo is de Flappy Bird-achtige minispelletje Ollie Soars als je de tijdlijn naar beneden trekt, wat moeilijker te pakken te krijgen. De timeline is opgerekt naar 500 tweets in één keer laden en volgens ontwikkelaar The Iconfactory zijn er kleine snelheidsoptimalisaties doorgevoerd.

Naar eigen wensen

Twitterrific 5 for Twitter is, los van het nieuwe betaalmodel, een nette Twitter-app die je qua lettertype, lettergrootte, dag- en nachtstand en fotogrootte kan aanpassen naar je eigen wensen. De app gebruikt gekleurde vakken zodat je reacties en eigen tweets van de berichten van anderen kan onderscheiden en de navigatie zit ruimtebesparend helemaal bovenin in de titelbalk bovenin. De applicatie is snel, kan je leespositie synchroniseren met andere Twitter-apps via Tweet Marker en is adequaat met pushberichten doorsturen, als je die hebt geactiveerd. Aardig is ook dat je de aankopen niet apart hoeft te doen op iPhone en iPad. Je hebt meteen een volwaardige Twitter-app voor beide touchscreens.

Downloaden: Twitterrific 5 for Twitter (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Met dank aan Jelle de Jong voor de screenshots

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.