Twitterrific 5 krijgt eerste update: swipen tussen dag- en nachtthema

Twitterrific for Twitter voor de iPhone en iPad heeft nu al een update gehad met nieuwe swipes, veel bugfixes en snelle reacties.

Twitterrific 5 for Twitter iPhone iPadDe nieuwste Twitter-app op de iPhone heeft nu al een update gehad. Een week na de uitgave van Twitterrific 5 for Twitter, heeft ontwikkelaar Iconfactory de applicatie voorzien van een zwik nieuwe functies en verbeteringen. De meest prominente is dat je nu met twee vingers naar links of rechts kan vegen om direct te schakelen tussen het dag- en nachtthema: de witte of zwarte achtergrond. Daarnaast zijn er geluidseffecten aan de app toegevoegd.

Er zaten al geluidseffecten in de applicatie, maar nu zijn ze toegevoegd voor veegbewegingen die een prominente rol spelen in de app: je kan er bijvoorbeeld een reactie op een tweet mee starten. Twitterrific heeft gekozen voor een tikkend geluidje, een lichte slag op een Afrikaanse trommel lijkt het. De nieuwe veeg om het thema te veranderen heeft eveneens een geluidseffect, maar dan moet het schakelen je wel lukken zonder het reactie- of gespreksvenster van een tweet te openen. Dat lukt ons amper in een test. Er wordt voortaan een in-app notificatie weergegeven als het thema wordt veranderd.

Twitterrific lettertype instellenTwitterrific draagt in de App Store-omschrijving een grote lijst met vernieuwingen en een lijst met verbeteringen aan, maar eigenlijk vallen verder alle wijzigingen onder details waaraan nu is gedacht en eerder niet. Zo krijg je een laadbalk te zien bij foto’s die even moeten laden, is er Pinboard-ondersteuning om tweets en links te bewaren, kan je in de timeline scrollen naar een marker zonder dat het zichtbaar is, krijg je een bevestigingsbericht als je tweet of direct message is geplaatst, is de app verbeterd voor slechtzienden met de VoiceOver-functie, kan je nu meteen de Unified-timeline (een samenvoeging van mentions en direct messages in de timeline) zien als je die activeert, worden volgerslijsten een stuk sneller geladen en kan je nu op de spatiebalk drukken als Twitterrific een goede persoons of hashtag-suggestie voor je heeft gedaan en je niet verder wil typen.

Een beetje schrijnend is het dat Twitterrific ook schrijft de veegbewegingen makkelijker te activeren zijn. Dat geldt wel voor het openen van een conversatie voorafgaand aan een tweet en een reactie schrijven (waarbij de sluit-knop overigens precies aan de andere kant staat!), maar maakt het swipen tussen dag en nacht een crime in onze testsessie. De app is helaas ook nog niet voorzien van oplossingen voor grote gebreken als pushberichten en mute-opties.

Downloaden: Twitterrific 5 for Twitter (€2,69, universele app, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2012, 12:12
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen twitter, twitterrific

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.