Twitter voor iPad aangepast voor iOS 5

Twitter voor iPad en iPhone is aangepast voor iOS 5. Je hoeft nu slechts eenmaal in te loggen met je accountgegevens, kunt foto's uploaden naar Twitter's eigen fotodienst en kunt Twitter-berichten in de buurt zien.

twitter-ipadTwitter heeft een update uitgebracht voor de officiële Twitter-app voor iOS. Voor de iPad betekent het, dat de weergave van Direct Messages is verbeterd. De app toont de berichten voortaan chronologisch in een overzichtelijker lay-out. Er is ook gezorgd dat je op de iPad voortaan tweets in de buurt kunt zien, op basis van je huidige locatie. Als universele app zijn er bovendien verbeteringen doorgevoerd die voor alle iOS-gebruiker nuttig zijn, met als belangrijkste de ondersteuning voor eenmalig inloggen.

Dit is een nieuwe functie in iOS 5, die ervoor zorgt dat je eenmalig je accountgegevens van Twitter invoert in de Instellingen-app op je toestel. Vervolgens kunnen alle apps (dus ook de officiële Twitter-app) gebruik maken van deze accountgegevens, zonder dat je ze steeds opnieuw moet invoeren.

Deze single sign-on is handig voor mensen die vaak van Twitter-client wisselen. Er zijn inmiddels heel wat apps die op een of andere manier een Twitter-koppeling hebben. Ook die kunnen voortaan gebruik maken van de universele inlogfunctie voor Twitter. Het maakt onderdeel uit van iOS 5, dat vanaf morgen officieel voor iedereen beschikbaar komt.

Een laatste verbetering in de app, is dat je je foto’s voortaan kunt uploaden naar Twitter’s eigen fotodienst (pic.twitter.com). Via de instellingen geef je aan dat je deze fotodienst voortaan wilt gebruiken. Allemaal kleine vernieuwingen die het gebruik nog prettiger maken.

Downloaden: Twitter (gratis – universeel)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2011, 21:29
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen ios 5, ipad, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.