Review: Whitelines Link voor iPhone stuurt notities automatisch door naar Evernote en Dropbox

Review van Whitelines Link, een oplossing om aantekeningen en schetsen naar Evernote en Dropbox over te zetten, zonder moeite. Whitelines werkt met speciaal papier, dat je zelf kunt uitprinten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

notitiepapier whitelines link
Whitelines Link is een oplossing om handgeschreven aantekeningen over te brengen naar Evernote en Dropbox. Het is een stuk goedkoper en toegankelijker dan de Livescribe Sky Wi-Fi, die we onlangs op iPhoneclub hebben besproken. Met Whitelines Link kun je namelijk je eigen favoriete pen blijven gebruiken. Wij probeerden het uit.

Een iPhoneclub-lezer tipte ons over de Whitelines-app: “Voor vergaderingen die ik moet notuleren zit ik nog steeds met die dikke Livescribe-stift in mijn vingers, maar het feit dat ik alle andere zaken gewoon met mijn trouwe vulpen kan schrijven en de notitie met een simpele handeling in Evernote stop is goud waard”. Whitelines Link is vooral handig in situaties waarbij je geen audio wilt opnemen. Je schrijft of tekent op het papier, geeft met een vinkje aan of je de notitie naar Dropbox, Evernote of e-mail wilt sturen en de app doet de rest.

De oplossing is handig voor mensen die zelf op papier willen blijven schrijven, maar ook een digitale kopie willen hebben. Whitelines Link verdient geld met het verkopen van papieren notitieboekjes, maar je zit daar niet aan vast. Je kunt zelf papier in A4- en A5-formaat printen met lijnen of ruitjes. De lijnen en ruitjes zijn zo licht op het papier gedrukt, dat je ze nauwelijks ziet. Dat is met opzet gedaan, want volgens Whitelines leiden de strepen op het papier alleen maar af. Je ziet heen heel zachtgrijze achtergrond met vier hoekpuntjes en drie aanvinkvakjes onderaan de pagina. De hoekpunten gebruikt Whitelines om vast te kunnen stellen waar de tekst zich bevindt, met de aanvinkvakjes geef je aan wat er met de digitale kopie moet gebeuren: doorsturen naar Dropbox, Evernote of e-mail.

whitelines link 1 whitelines link 2

Ben je klaar met schrijven of tekenen, dan richt je de app op het papier. Er wordt dan automatisch een foto gemaakt en je notitie wordt doorgestuurd naar de aangevinkte dienst. Daarbij kun je vaste mappen in Dropbox of een vast notitieboek in Evernote instellen. Je kunt de foto eventueel ook opslaan in je deze eventueel ook opslaan in de camerarol. Met de labels Ideas, Class, Work en dergelijke kun je de scans nog nader ordenen. Whitelines legt ook datum, locatie en type papier vast.

Whitelines Link in gebruik

Ik heb Whitelines Link gebruikt voor een aantal taken. Het uitprinten van het speciale papier is een kleine moeite, het tekenen en schrijven op het lichtgrijze papier is ook prettig. Ben je helemaal enthousiast over deze oplossing geworden, dan zul je de boekjes in Zweden moeten bestellen, want een Nederlandse dealer is er nog niet. Zelf vond ik het schrijven op zelfgeprint papier prima. Je print een blaadje zodra je het nodig hebt en je kunt eventueel een stapeltje papier zelf printen en bij de copyshop laten inbinden.

Waar ik tegenaan liep is het fotograferen van de aantekeningen als je klaar bent. De camerafunctie in de app zoekt naar de vier hoekpuntjes en maakt een foto van wat er zich binnen deze vier hoeken bevindt. Maar als de printer die je hebt gebruikt een erg lichte tint grijs heeft gebruikt, herkent de app dat niet. Je zult dus in een omgeving met goede verlichting moeten zitten om een foto van je notities te kunnen maken. Recht onder een bureaulamp lukte het mij niet.

Eigenlijk is Whitelines Link een gewone scanner-app, zoals er wel meer zijn. Met een app als Scanner Pro kun je documenten scannen door er een foto van te maken. Vervolgens sla je het op in Evernote. Vanuit de Evernote-app is dat ook gewoon mogelijk: open de app, geef aan dat je een foto wilt maken en voeg eventueel nog een audio-opname toe. Het wordt meteen in Evernote bewaard in het gewenste notitieboek. Sterker nog, Evernote heeft in samenwerking met Moleskine speciale boekjes uitgebracht, zodat je je krabbels in de legendarische boekjes meteen in Evernote kunt importeren.

whitelines link 3 whitelines link 4

Wat voegt Whitelines Link dan nog toe? Nou dit: de app trekt de pagina recht en stuurt de aantekeningen zonder storende achtergrondlijntjes door naar Evernote. Omdat je netjes op lijnen hebt geschreven maakt dat de tekstherkenning in Evernote een stuk makkelijker. Handig is natuurlijk dat je alleen nog maar je notities hoeft te fotograferen, de rest wordt automatisch afgehandeld als je de juiste vakjes hebt aangevinkt. Daarnaast speelt vooral het ‘lifestyle-gevoel’ rondom de boekjes, heb ik het idee. De Whitelines-agenda voor 2013 wordt in een gelimiteerde oplage van 1000 stuks uitgebracht en kost €26. Een A5-notitieblok met spiraal aan de bovenkant kost 5 euro. Voor verzending naar Nederland komt er 9 euro bij. Whitelines heeft als Zweeds bedrijf alle prijzen in Zweedse kronen op de website staan, dus die zul je nog even moeten omrekenen.

Conclusie

whitelines link 5Ik was hoopvol dat Whitelines Link dé slimme oplossing zou zijn als je je notities wil doorsturen naar Evernote. De oprichter heeft een goed verhaal, de boekjes zien er leuk uit en er is goed nagedacht over allerlei papiersoorten. Er is zelfs papier met tunnelperspectief en boekjes waarmee je een iPhone-app kunt schetsen. Maar voor gewoon gebruik is het me toch allemaal wat teveel gedoe, plus het feit dat het maken van de foto niet altijd lukte. Het grote pluspunt vind ik dat je bij Whitelines de hulplijntjes of ruitjes op het papier kunt gebruiken (bijvoorbeeld bij het schetsen van je nieuwe keuken of badkamer, zie afbeelding hiernaast) maar dat niet terugziet op de uiteindelijke foto. Bij normale schrijfblokken zijn de hulplijntjes vaak zo overdreven aanwezig, dat je een zwarte stift moet pakken om eigen lijnen goed te kunnen zien. De app en het zelfprint-papier is gratis, dus waarom zou je het niet eens proberen?

Info: Whitelines Link

  • Ontwikkelaar: Whitelines Link
  • Applicatie: Whitelines Link
  • Te koop via: App Store
  • Prijs: gratis
  • Geteste versie: 1.0.1
  • Bestandsgrootte: 6MB
  • Cijfer: 7

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2012, 11:30
Categorie Productiviteit
Onderwerp evernote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.