Twitter for iPhone slurpt veel meer data dan andere Twitter-apps

Het Israelische bedrijf Onavo heeft berekend dat Twitter for iPhone verreweg de meeste data verbruikt in vergelijking met andere Twitter-apps. Daarnaast heeft 32% van de Nederlandse iPhone-bezitters een Twitter-app geïnstalleerd.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Twitter voor de iPhoneOnavo, de producent van een app die data bespaart op het gebruik van mobiele applicaties, heeft onderzocht welke Twitter-applicaties de meeste data gebruiken op de iPhone. Ze keken daarbij niet naar ingewikkelde processen als zoveel mogelijk foto’s openen of filmpjes uploaden via bijvoorbeeld Twitvid, maar gewoon over de hoeveelheid data die bijvoorbeeld het opvragen van de timeline vergt. Wat blijkt? De officiële applicatie, Twitter for iPhone, slurpt ronduit het meest! Dat is echter niet het enige gegeven dat ze uit het onderzoek hebben gehaald.

Onavo noemt de testjes die ze hebben gehouden ‘simpele scenario’s’. Ze voerden handelingen uit die het meest waarschijnlijk zijn als je even onderweg Twitter aanzet. Zoals een timeline laden (met meer dan 100 gevolgden) en de trending topics opvragen en daar het eerste resultaat van lezen.

Door de boot genomen De eindconclusie is dat de officiële Twitter for iPhone app op het 3G-netwerk bovenaan in de lijst met meest verbruikende Twitter-apps eindigde. Twitter for iPhone gebruikt gemiddeld namelijk 193 KB voor een simpel scenario. Echofon eindigde als tweede met gemiddeld 163 KB verbruik. Dat is al een stuk minder, maar de gaten daaronder worden nog groter: Tweetbot gebruikt namelijk 112 KB per scenario en Tweetdeck is de meest lichtgewicht applicatie van de vier populairste toepassingen. Tweetdeck jast er slechts 86 KB data doorheen per simpele handeling. Pikant detail is dat Twitter laatstgenoemde partij heeft overgenomen en dat Twitter zelf dus de zwaarste en lichtste Twitter-cliënt onder de hoede heeft.

Het onderzoek van Onavo leverde meer interessante gegevens op, meldt Macstories. Die zijn berekend naar het totaal aantal gebruikers dat de data-verkleindienst Onavo op de iPhone gebruikt. Volgens het bedrijf gebruikt 32 procent van de Nederlandse iPhone-bezitters een Twitter-applicatie. 22 procent van de Amerikanen heeft een Twitter-app en zelfs 7 procent van de Chinese gebruikers tweet.

Twitter for iPhone is in hun boekje ronduit de populairste applicatie om vanuit te tweeten – het programma wordt door een overweldigende 65 procent van hun klanten gebruikt. Tweetdeck, Tweetbot pakken zo’n 8 procent van de taart en het eens zo populaire, maar van reclame voorziene Echofon, zit op 4 procent. Deze drie zijn de populairste onafhankelijke Twitter-apps en scoren allen zo’n zeven procent marktaandeel.

Onavo verwerkte de statistieken in een fraaie infografiek, die hieronder even zwaar weegt als vier keer een timeline in Tweetbot opvragen:

Twitter op de iPhone

Via Techcrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2011, 0:28
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen echofon, infographic, onavo, tweetbot, tweetdeck, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.