Game-update: Backstab is uit, Tiny Tower, VineKing Lite, demo’s voor Rainbow Six en Asphalt 6

Twee grote releases voor de iPhone en iPod touch vandaag: actiespel Backstab en managementgame Tiny Tower. Met twee nieuwe demo's en het bizarre VineKing is er voor ieder wat (gratis) wils.

GU DO Backstab iPhone iPod touchAls je de Game-update regelmatig in de gaten houdt – en dat kan vrij goed, de rubriek verschijnt elke werkdag – heb je ongetwijfeld gezien dat Backstab eraan zat te komen. Het piratenspel met Henry Blake is nu eindelijk uit in de App Store, maar wat denk je? Het is misschien niet eens het spel dat we na vandaag het langst zullen spelen. Gameloft-games hebben de neiging soms nogal kort te zijn en tja, het nieuwe Tiny Tower is een soort Rollercoaster Tycoon in een flatgebouw.

Nieuw: Backstab

GU DO Backstab iPhone schietactieWat kunnen we nog over Backstab schrijven nu we het al voor de vijfde keer noemen in de Game-update? Nou, dat het uit is gekomen bijvoorbeeld. Gamelofts actiespel dat zich afspeelt in piratentijd maakt nog geen gebruik van de door hun aangekochte Unreal Engine-techniek, maar is wel een van de fraaiste spellen op de iPhone en iPad. Vooral het rijke kleurgebruik op het Caribische eiland spreekt tot de verbeelding. Over het acteerwerk en de animaties zijn we minder te spreken en ook de camera laat nog wel eens te wensen over. Then again: in negentig procent van de spellen in de App Store zít niet eens acteerwerk. We zijn erg benieuwd hoe lang jullie er over doen om Gamelofts naar eigen zeggen ‘blockbuster in iOS-gaming’ uit te spelen.
Downloaden: Backstab (€5,49)

Eindelijk, demo’s van Rainbow Six en Asphalt 6

GU DO Asphalt 6 voor iPhoneZo snel als Gameloft is met het uitbrengen van nieuwe games voor de iPhone, iPod touch en iPad, zo traag is ze soms met het lanceren van demo’s om die spellen te promoten. Maar nu dan, op de dag dat hun nieuwe vlaggenschip-spel Backstab het levenslicht ziet, zijn er alsnog gratis Lite-versies uitgekomen van het arcade-racespel Asphalt 6 en het schietspel Tom Clancy’s Rainbow Six: Shadow Vanguard. De demo’s voor beide duren niet langer dan een minuut of tien, maar geven een goede indruk van beide games. We kunnen alvast wel een voorzetje geven: Asphalt 6 heeft fraaie snelle bolides en ziet er geweldig uit op het Retina-beeldscherm en Rainbow Six is een houterig ogende maar solide shooter. Of in het kort: de demo’s zijn het downloaden waard.
Downloaden: Asphalt 6: Adrenaline FREE (gratis)
Downloaden: Tom Clancy’s Rainbow Six: Shadow Vanguard FREE (gratis)

Bijzonder plantje: VineKing Lite

GU DO VineKing Lite iPhone iPod touchVineKing is een bijzonder spelletje waarvan we eigenlijk nog moeten ontdekken of het leuk is. De artistieke stijl van het spel is echter zo vertederend, dat we het niet konden laten om de vannacht verschenen Lite-versie wél te behandelen. Oké, daar gaan we: de VineKing is een groen plantje dat op een plateau van lavastenen staat. Door lijnen te trekken vanuit de plant, worden stenen gras. Het level is klaar als het hele plateau van gras is. Een lijn heeft echter een maximale lengte en dus moet je verschillende lijnen trekken. Ook raakt je energie op en zodoende moet je zaadjes naar je toe zuigen. En dan, als klap op de vervreemdende vuurpijl, zijn er vierkante lavablobjes die je aanvallen en die je van je afslaat door op het scherm snel op hun koppies te tikken. En dat is pas het begin hè? In de volledige versie (1,59 euro) komen er steeds meer vijanden bij en daarin kan je je plantje ook steeds sterker maken. Een raar spel, maar ja, die artistieke stijl… *zwijmel*.
Downloaden: VineKing Lite (gratis)

Trailer van de Dag: Tiny Tower

We vermoeden dat wij niet de enigen zijn die uren, nee dagen, nee weken, nee máánden aan het managementspel Rollercoaster Tycoon voor de pc gespendeerd hebben. Om jullie meteen teleur te stellen: Tiny Tower geeft je niet de mogelijkheid een pretpark uit de grond te stampen en eigen achtbanen te ontwerpen. Maar we moesten er wel even aan denken. Net zoals je in Rollercoaster poppetjes kon aanklikken om hun gedachten te lezen, draait ook Tiny Tower om de intenties en de vreugde van de personen die in het scherm lopen. Bewoners trekken je flat in en willen aldaar hun noeste zelfstandige leven beginnen. Laat je ze toe tot de flat? Mogen ze een baantje in het café? Tevreden bewoners = huur = geld = investeren. Terwijl we ons nog altijd verbazen over het feit dat Rollercoaster Tycoon nog niet op de iPhone is uitgekomen, is er nu in ieder geval een managementspel met dezelfde mate van verslaving. Oh ja en dan nog iets hè? Tiny Tower is op haar introductiedag vandaag gratis, aargh!
Downloaden: Tiny Tower (vandaag gratis)

Game-update oh game-update, wat doe je met mijn portefeuille?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2011, 18:31
Categorie Games
Onderwerpen asphalt, backstab, gameloft, iculture speelt, piraten, tiny tower

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.