Twitter-aanmeldingen via iOS verdriedubbeld door iOS 5

Het aantal aanmeldingen voor Twitter via iOS is verdriedubbeld, aldus Twitter CEO Dick Costolo. De lancering van iOS 5 is hiervoor te danken, gezien de nieuwe Twitter-integratie. Costolo ziet Apple als een mentor.

Twitter iOS 5Vorige week lanceerde Apple iOS 5 en een nieuwe iPhone. Een van de nieuwe functies is Twitter-integratie, dat ervoor zorgt dat je makkelijker met het sociale netwerk aan de slag kunt. Voor Twitter zelf heeft dit gezorgd voor een fikse populariteitsboost: zo liet Twitter’s CEO Dick Costolo weten dat het aantal aanmeldingen via iOS is verdriedubbeld sinds vorige week. Costolo ziet Apple als een mentor.

Costolo maakte het goede nieuws bekend tijdens een interview bij de Web 2.0 Summit in San Francisco afgelopen maandag. Het aantal aanmeldingen per dag zou zijn verdriedubbeld op de iPhone, iPad en iPod Touch. Cijfers die misschien nog meer zullen stijgen:

De iOS-integratie is echt gigantisch voor ons. Het wordt waarschijnlijk nog beter dan we eerst hadden verwacht.

Tijdens het interview beschreef Costolo Apple als een mentor binnen de zakenwereld. Hij streeft er naar om, net als Apple, simpele producten te bieden in een complexe wereld.

Het is in iOS 5 mogelijk op Twitter in te loggen. Heb je nog geen account, dan maak je er eentje aan zonder naar een webpagina te worden gestuurd. Eenmaal ingelogd kun je makkelijk foto’s en links delen, of zonder extra moeite inloggen in een app die Twitter ondersteunt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2011, 10:00
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen ios 5, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.