Showyou demonstreert één-klik Facebook login voor iPhone

De videodienst Showyou toont de toekomst van Facebook in een update van haar app. Met één klik kun je vanuit de applicatie gebruik maken van je Facebook-account, zonder schermen tussendoor.

Showyou iPhone iPod touchDe videodienst Showyou heeft een update gekregen waardoor de applicatie nu gebruik maakt van Facebooks gloednieuwe One Click Signin Support. Het houdt in dat je met één klik je Facebookprofiel kan verbinden aan de applicatie, zonder tussentijds gegevens in te voeren of zelfs maar een keer op een knop te drukken. Je wordt vanuit de Facebook-app meteen weer teruggestuurd en kunt aan de slag met de app waarin je video’s kan delen. Samen met enkele bugfixes, vond Showyou de nieuwe manier van inloggen reden voor een update.

Inhoudelijk is Showyou nog steeds dezelfde applicatie: log in met de sociale netwerken, voeg de andere Showyou-gebruikers uit die netwerken toe en je ziet automatisch elkaars laatst gedeelde video’s op Facebook en Twitter.

Dat delen gaat erg diep. Zo retweette ik bijvoorbeeld een klein uur geleden mijn eigen artikel over de update voor de navigatie-app Waze. Showyou One Click SigninIn dat artikel staat een YouTube-video en die pakt Showyou er automatisch uit om te delen met je volgers op de videodienst. Overigens kun je alle videos’s in de app zelf ook weer delen op Twitter en Facebook. Intern kan je in de app video’s eveneens liken en becommentariëren.

Om gebruik te maken van de One Click Signin, moet je de Facebook-app op de iPhone of iPod touch geïnstalleerd hebben en moet je daarop ingelogd zijn met een account. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de nieuwe inlog- en registratiemethode vaak zal worden toegepast in andere apps. Overigens maakt de app ook gebruik van het nieuwe Twitter-inlogsysteem van iOS 5.

Downloaden: Showyou (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2011, 21:08
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, showyou

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.