Nieuwe Professor Layton-game komt naar de iPhone

Level 5 brengt zijn volgende Professor Layton-game niet uit voor de Nintendo 3DS, maar voor iOS. Dit liet de ontwikkelaar weten in een persbericht. De ontwikkeling is opmerkelijk, omdat Nintendo zelf onder druk staat van zijn investeerders. Zij willen graag dat Nintendo ook games voor iOS gaat maken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Professor LaytonDe game-serie Professor Layton zal niet langer alleen voor de Nintendo DS en Nintendo 3DS verschijnen. Ontwikkelaar Level 5 heeft onthuld te werken aan een game voor iOS, die op een nog onbekende datum zal uitkomen. Het spel heet Layton Brothers: Mystery Room en volgt de avonturen van de zoon van Hershel Layton. De aankondiging is opmerkelijk: Professor Layton was namelijk lange tijd een serie die alleen verscheen op Nintendo-platformen.

Op het moment van schrijven zijn er zes Professor Layton-games bekend, waarvan er drie in Nederland verkrijgbaar zijn. In de spellen moet je als Hershel Layton een flink aantal hersenkrakers oplossen terwijl je ook een groter mysterie uit de doeken doet. Deze spellen kwamen altijd uit voor de Nintendo DS en Nintendo 3DS, maar Level 5 brengt daar nu verandering in: Layton Brothers: Mystery Room is een spel dat exclusief op iOS zal verschijnen. Verdere details over het spel ontbreken nog.

Eerder dit jaar werd Nintendo onder druk gezet door zijn investeerders. Het bedrijf ontwikkelt enkel spellen voor Nintendo’s eigen spelcomputers, terwijl mobiele platformen zoals de iPhone razend populair zijn. Investeerders zien Nintendo liever ook deze sprong wagen. Nintendo-president Satoru Iwata liet later weten hier absoluut niet mee in te stemmen: het ontwikkelen van mobiele games zou op korte termijn goed zijn voor het bedrijf, maar op lange termijn voor problemen zorgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2011, 15:11
Categorie Games
Onderwerpen nintendo, Professor Layton

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.