iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Drop It: online vier-op-een-rij voor de iPhone uit Nederland

Er is een nieuw online spel voor de iPhone verschenen dat je net als Wordfeud en Draw Something om beurten tegen elkaar kan doen. Drop It is een Nederlandse adoptie van het simpele 4-op-een-rij spelletje.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Drop it iPhone iPod touch online vier op een rijHet succes van het online woordspel Rumble lijkt voorlopig niet te stuiten, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er na de lichte aftocht van Wordfeud en Draw Something, geen ruimte meer is voor een ander online spel. De 13-jarige Maarten de Bruijne liep speelgoedwinkels binnen om te zien of er na Scrabble en Pictionairy nog andere klassieke gezelschapsspellen waren die zich goed zouden kunnen vertalen naar een iPhone-spel. Vier-op-een-rij. Dat moest hem worden. Na vijf maanden ontwikkeltijd is de Nederlandse online variant dan in de App Store uitgebracht. Hij heeft de naam Drop It meegekregen.

Drop It wordt in een gratis en betaalde, reclameloze versie van 1,59 euro verkocht voor de iPhone en iPod touch. De Bruijne tekende avondenlang uit hoe het spel in elkaar zou moeten zitten, hoe knoppen zouden moeten werken. Daarna klopte hij bij ontwikkelaar Aan Zee Interactive aan, de ontwikkelaar achter de Van der Valk-app. Zij schrijven aan iPhoneclub:

Wat begon als een grap, werd steeds serieuzer. Onder regie van Maarten is Drop It tot in de puntjes uitgewerkt. Leuke toevoegingen aan het spel zijn de achievements, de ranking, maar zeker ook de mogelijkheid om iemand – niet klakkeloos – maar met reden te kunnen weigeren. Dat laatste kun je overigens alleen met de betaalde versie.

Drop It online spel vier op een rij iPhoneAls je Drop It opstart, dien je een account aan te maken. Het spel werkt bewust niet via Apples Game Center omdat het in latere fase ook nog voor andere apparaten als de iPad, maar ook Android moet verschijnen. Als je dat hebt gedaan, kan je je contactenlijst laten doorscannen om te zien of bekenden het al spelen. Als er niemand wordt gevonden, kan je nog handmatig een speler toevoegen of een willekeurige speler uitnodigen.

Vier-op-een-rij is natuurlijk een ontzettend simpel spel. In een veld van zeven vakjes breed en zes hoog, gooien de spelers een voor een hun gekleurde rondjes in het veld. Wie als eerst vier rondjes op een rij scoort, wint een potje. Dat betekent dat een beurt bijna niks om het lijf heeft en dat kan ervoor zorgen dat tien uur wachten op de volgende zet van de tegenstander de moeite van het wachten misschien niet helemaal waard is. Gelukkig is er een chatmogelijkheid om contact met elkaar te houden.

Drop It achievements om te winnenVan alle spelers worden de statistieken bijgehouden. Het aantal potjes dat je speelde, won en verloor kan je terugzien in het tabblad Ranglijst – zowel op dagelijkse, wekelijkse als tijdloze basis. Het tabblad Mijlpalen toont de prijzen die je hebt gewonnen voor bijzondere prestaties. Zo krijg je er bijvoorbeeld een als je geen vier, maar een vijf op een rij hebt gemaakt.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2012, 10:12
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen drop it, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.