500px verwijdert NSFW-foto’s uit iPad-app

Fotosite 500px heeft alle NSFW-foto's uit zijn iPad-app verwijdert. Dit is niet te danken aan Apple, maar een keuze van de ontwikkelaar zelf. Deze hoopt de app familievriendelijk te maken.

500px iPad appEen nieuwe update voor de foto-app 500px voor de iPad heeft alle foto’s gemarkeerd met ‘NSFW’ uit de app verwijderd. Deze foto’s waren tot vandaag in de app te bekijken, maar waren voor ongeregistreerde gebruikers in de eerste plaats afgeschermd. Het verwijderen van de riskante foto’s is niet te danken aan Apple, maar volgens The Verge een keuze van de ontwikkelaar.

Iedereen die een foto plaatst op 500px, kan ervoor kiezen om hier de ‘NSFW’ tag aan te koppelen. Hiermee geef je aan dat er beelden in de foto staan die je liever niet onder het toeziend oog van je collega’s op werk bekijkt.

Foto’s met een NSFW-tag verschenen tot voor kort als lege afbeelding met tekst in het overzicht in de app, waar je op kon tappen om het beeld te tonen. Was je ingelogd, dan kon je aangeven dat de foto’s in het overzicht altijd getoond werden. Dit is niet langer het geval: foto’s gemarkeerd als NSFW verschijnen na de update helemaal niet meer in de app.

Het niet tonen van de NSFW-foto’s lijkt een actie van Apple, gezien apps met naakt vaker uit de App Store worden gemeden. De ontwikkelaar zegt echter dat Apple hier niks mee te maken had. Door de foto’s te verwijderen hoopt de site zijn app familievriendelijk te maken. Op de site van 500px zijn de NSFW-foto’s nog steeds te vinden, maar dan moet je wel eerst registreren en het filter uitschakelen.

Downloaden: 500px (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2012, 11:53
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.