TweetRadar voor iPad toont Twitter-berichten op de kaart

TweetRadar is een iPad-applicatie waarmee je kunt zien wat er in een bepaalde regio wordt gezegd. Je kunt ook filteren op trefwoorden.

tweetradarTweetRadar is een nieuwe iPad-applicatie waarmee je tweets op de kaart kunt bekijken. Kies een locatie op de wereldbol (variërend van een straat tot een heel werelddeel) en de app toont welke Twitter-berichten er in de omgeving zijn gepubliceerd. Maar er wordt ook gekeken naar de inhoud van de tweet. Wil je bijvoorbeeld weten wat Afrikanen over Obama te zeggen hebben, dan kun je dat als topic invoeren. Je kunt zoeken rond je huidige locatie of rond één van de zelfgekozen gebieden.


TweetRadar toont welke onderwerpen trending zijn. Welke mensen zeggen in Nederland altijd ‘goedemorgen’? Is de #satcooks een populair verschijnsel in Limburg? En wordt er in Drachten nog veel gepraat over de pyromaan? En wat vinden de Fransen na drie jaar presidentschap eigenlijk van Sarkozy?

tweetradar ipad

Ben je iemand die graag antwoord wil hebben op dergelijke vragen, dan kan de app TweetRadar daar antwoord op geven. Via een knop linksboven in de app kies je je huidige locatie of een locatie elders ter wereld. Icoontjes op de kaart geven aan wie wat heeft gezegd. Eventueel kun je de tweet zelf ook openen of doorklikken naar oudere tweets.

Downloaden: TweetRadar (€1,59)

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.