Haags Historisch Museum organiseert iPhone-wandelingen over Tweede Wereldoorlog

Het Haags Historisch Museum heeft vier wandelroutes op de iPhone beschikbaar gesteld via de app 7Scenes. Daarmee wordt de Tweede Wereldoorlog in Den Haag in beeld gebracht.

clingendaelHet Haags Historisch Museum heeft een route uitgestippeld voor De Stad Geschonden, een internetsite over Den Haag tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met vier wandelroutes brengt het museum deze periode tot leven. De wandelroutes bevinden zich in Bloemenbuurt, Duindorp, Joodse buurt en Clingendael en zijn te downloaden op je iPhone dankzij de applicatie 7scenes. 7scenes is een algemene applicatie waarmee je stadswandelingen en interactieve games in de stad kunt organiseren.


Wie zelf geen iPhone heeft kan in het Haags Historisch Museum een iPhone met daarop de wandelingen huren. De wandelroutes tonen de strategie waarmee de bezetter de deportatie van de Joodse gemeenschap van Den Haag uitvoerde. Van de 17.000 Joodse inwoners worden er 14.000 weggevoerd, waarvan het grootste deel om het leven komt in de concentratiekampen. Aan de hand van foto’s, verhalen en filmfragmenten krijg je een beeld hoe het toeging.

Downloaden: 7scenes (voor het instructies over het laden van de Haagse wandelroutes kun je op De Stad Geschonden terecht)

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.