Tweetie overgenomen door Twitter, gaat verder als (gratis) Twitter for iPhone

Tweetie-ontwikkelaar Atebits is overgenomen door Twitter en zal voortaan onder de nieuwe naam 'Twitter for iPhone' door het leven gaan. Ook komt er een iPad-versie aan.

tweetieVraag iemand wat de beste Twitter-applicatie voor de iPhone is en je zult vaak de naam Tweetie horen. De applicatie viel ook bij Twitter zelf in de smaak, want vannacht kondigden ze aan dat ze Tweetie-ontwikkelaar Atebits hebben overgenomen. Oprichter Loren Bircher gaat bij Twitter werken en zal onder andere meewerken aan een iPad-versie van de applicatie. De iPhone-applicatie van Tweetie krijgt de nieuwe naam ‘Twitter for iPhone’ en zal niet langer €2,39 kosten. In plaats daarvan gaat Twitter de applicatie gratis weggeven.

tweetieOpvallend in alle plannen is dat met geen woord wordt gesproken over desktopversies van Tweetie. Er is al een Mac-versie van Tweetie maar in de blogpostings op de websites van Atebits en Twitter zelf wordt alleen het mobiele karakter benadrukt. Dat zou kunnen betekenen dat we Tweetie straks ook op andere mobiele platformen zoals Android en Blackberry kunnen aantreffen.

Tweetie 2 is momenteel nog gewoon in de App Store verkrijgbaar voor €2,39. Vreemd genoeg staat er geen waarschuwing bij dat je de app beter niet meer kunt kopen.

Meer info: website Atebits en Twitter Blog

Het kan nog wel even duren voordat de gratis applicatie Twitter for iPhone in de App Store staat. De betrokkenen hebben niet gezegd hoe lang dat duurt. Mensen die Tweetie hebben gekocht kunnen de app blijven gebruiken, maar er is weinig kans dat ze hun geld terugkrijgen en ook weinig kans dat er nog updates komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2010, 14:29
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen atebits, tweetie, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.