Tweetie voor iPad aangekondigd, ontwikkelaar overgenomen door Twitter

Tweetie-ontwikkelaar Atebits is overgenomen door Twitter en wordt de officiële Twitter-applicatie voor iPhone en iPad.

tweetieTwitter verraste met het opmerkelijke bericht dat ze Atebits hebben overgenomen, ontwikkelaar van de immens populaire applicatie Tweetie. Lange tijd was onduidelijk of Twitter ooit zelf mobiele applicaties zou uitbrengen. Echte noodzaak was er niet, want in de App Store staan vele tientallen Twitter-applicaties, elk met hun eigen kwaliteiten. Nu de overname van Atebits rond is, wordt duidelijk dat de iPhone-applicatie Tweetie voortaan als ‘Twitter for iPhone’ door het leven gaat én dat er een iPad-applicatie aankomt.

Atebits-oprichter en -ontwikkelaar Loren Brichter komt in Twitter’s mobiele team en gaat zorgen dat Tweetie de officiële Twitter-applicatie wordt. In eerste instantie ligt de nadruk op iPhone en iPad, maar mogelijk volgen er ook nog andere mobiele platformen. De blogpostings van beide bedrijven benadrukken namelijk vooral het mobiele plannen en reppen met geen woord over de reeds bestaande Tweetie for Mac.

De iPhone-applicatie is straks gratis te downloaden. Tweetie kostte voorheen €2,39. Tweetie was al een succesverhaal, want bedenker Loren Brichter kon de afgelopen tijd zijn andere werkzaamheden stopzetten om fulltime met Tweetie bezig te zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2010, 7:44
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.