TVFilm: filmalarm instellen met eenvoudige tv-gids voor iPhone

TVFilm is een nieuwe televisiegids-app van TVGids.nl voor iPhone en iPod touch. De app laat films van vandaag, morgen en overmorgen zien.

TVFilm tv-gids app iPhone iPod touchDe website TVGids.nl heeft een tweede applicatie uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. De naam TVFilm verwijst naar het gelijknamige blad. De app presenteert het zenderaanbod en de films van de dag overzichtelijk maar is nog niet geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5. In een ‘gezellig’ donkerrood uiterlijk als de gordijnen van een bioscoop, zie je op de hoofdpagina de films van vandaag, morgen en overmorgen.

Nou ja, je moet er nog wel even de knop in de linker bovenhoek voor indrukken. Het filmoverzicht dat je ziet, staat standaard ingesteld op vandaag. Bovenin het scherm is één film uitgelicht met foto. Daaronder tref je films op de andere zenders die dag, zowel op gangbare commerciële zenders als zenders waar je bij kunt met een extra-pakket van menig televisie-aanbieders. In een instellingenknop onder handbereik kan je meteen zenders afvinken die je wel of niet wil zien.

TVFilm filmoverzichtOpvallend is dat TVFilm verder niet uitzonderlijk veel moeite doet om haar nadruk op films kracht bij te zetten. Je vindt een beknopte omschrijving, wie de regie regisseur is, het jaartal, genre en acteurs, maar daar houdt het op. Trailers zijn niet te vinden bij de film en ook zie je nergens een score, van bijvoorbeeld de grote filmdatabase IMDb.com.

De tv-gids in TVFilm is dan weer verrassend aardig. Je veegt bovenin beeld naar het tijdstip waarop je wilt kijken, en de app laadt daaronder zien wat het huidige programma op de zenders is en het eerstvolgende. Je ziet dus niet alles in één grote tijdbalk, zoals in veel andere televiesiegids-apps. Het voordeel daarvan is dat je niet per ongeluk naar een andere tijd scrollt of dat de app er instabiel en traag door voelt. Bij elk programma kan je een beknopte omschrijving openen en kan je een alarm instellen.

Voor de laatste functie heb je een account nodig in TVFilm, dat je verder voor geen enkele functie kan gebruiken. Je kan je aanmelden met naam, mailadres en wachtwoord, of via Facebook. Als tegenprestatie gooit de app je – in ieder geval tijdens onze testsessie – niet dood met reclame.

Downloaden: TVFilm (gratis, vanaf iOS 4.3)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2012, 12:50
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen film, televisie, tv-gids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.