Het Weer in Nederland HD: weerapp voor iPad vol kaarten

Het Weer in Nederland HD is een weer-app voor iPad die bestaat uit één scherm, maar daarin tientallen weerkaarten aanbiedt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Het Weer in Nederland introschermHet Weer in Nederland HD is een gloednieuwe applicatie voor de iPad die feitelijk bestaat uit één scherm. Dat laat bovenin beeld verschillende weergegevens zien over de plaatsnaam die je hebt ingevoerd. Maar het is de onderkant van het scherm die de show steelt. Daar tref je een veelvoud aan weerkaarten waar je doorheen kan vegen. Een buienradar, de temperaturen in Nederland, de windsnelheid, het zicht, weeralarm, zonneschijn en nog meer.


De eerste vijf in de inleiding genoemde voorbeelden van kaarten, tref je allemaal standaard als je in de app komt. Er staan steeds twee kaarten naast elkaar, waarbij je met tabbladen erboven kan schakelen tussen de kaarten. Met een veeg naar links open je de tweede pagina met kaarten, en lees je de KNMI-verwachting en een bijbehorende vijfdaagse verwachting uitgeschreven. De kaarten daarnaast tonen satellietbeelden, van de bewolking in Europa en Nederland en van MetOffice Vis en MetOffice IR; die elk andere luchtstromen laten zien.

Het Weer in Nederland hoofdscherm

Bij de veeg naar de derde pagina, pakt de applicatie helemaal uit. Daar zie je een weerkaart van Europa met lage en hoge luchtdrukgebieden, dezelfde kaart geanimeerd, Hirlam, Pluimen en Ensemble. De laatste twee beslaan grafieken, waarvan de laatste bijvoorbeeld de neerslag laat zien en de mogelijke afwijking van de voorspelling. En dan is er dus nog een kaart rechts van hè? Die laat de neerslag binnen 24 uur zien, en kan middels tabbladen worden vervangen door een kaart met de uren zonneschijn, het maximale uurgemiddelde wind en de maximumtemperatuur op een dag. Je kan alle kaarten ook nog inzoomen.

Het Weer in Nederland derde scherm

Waar Het Weer in Nederland op de iPhone overdondert met het aantal kaarten en de manier waarop de app is ingedeeld, is de nieuwe iPad-versie een stuk overzichtelijker. De belangrijkste kaarten staan meteen vooraan – en als je meer wilt kan je doorvegen. Ontwikkelaar Martijn de Meulder wilde de applicatie vooral supercompleet en stupid simple maken. Dat is grotendeels gelukt, maar niet helemaal. De app scoort namelijk minder goed op een voorspelling per uur. Op regenachtige dagen weet je daarom niet wanneer het wel en niet droog is. Ook is het ontwerp door de kaarten in allerlei verschillende kleuren en resoluties, niet erg strak geworden. De weerfetisjist kan er vermoedelijk echter wel mee uit de voeten. Het aantal kaarten van Het Weer in Nederland HD overtreffen, is een flinke klus.

Downloaden: Het Weer in Nederland HD (€1,79, vanaf iOS 5.0)
Ook verkrijgbaar: Het Weer in Nederland (gratis, iPhone, vanaf iOS 5.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2012, 23:05
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerpen weer, weerbericht
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.