Trein+ informatiebord: alweer een treintijden-app op iPhone

Trein+ informatiebord is een Nederlandse app voor vertrektijden van treinen op het station in de buurt. De iPhone-oogt als een stationsbord.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Trein+ informatiebord iPhone iPadNa Vertrek HD is er opnieuw een Nederlandse applicatie op de iPhone uitgekomen waarmee je Nederlandse treintijden snel kan zien. En net als de app van Erik van Heck, zie je de informatie ook in Trein+ informatiebord op het treintijden-bord dat je ook vindt op stations. De app maakt gebruik van GPS om dichtstbijzijnde treinstation te lokaliseren. In zowel de liggende als staande houding – een optie die Vertrek HD ontbeert – zie je dan de vertrektijden van het komende uur.

iPhone-app vertrektijden van stationsJe kan de locatiefunctie ook uitschakelen en je favoriete stations invoegen, die op een rij komen te staan. Om verder je batterij te sparen is het mogelijk om automatisch verversen uit te schakelen, maar dat lijkt weer niet zo’n handige optie als het om minutenwerk gaat en de actuele gegevens juist relevant zijn.

Trein+ informatiebord van Rengi Rengi is een overzichtelijke app. Je ziet de tijden, bestemming, het spoor en de treinmaatschappij achter elkaar. De tussenstops staan minder overzichtelijk gepresenteerd. Dat de trein vanuit Groningen naar Zwolle ook in Hoogeveen stopt, zie je niet. Ook kan je simpelweg geen route uitstippelen of bestemming invoeren in de app om te zien welk spoor je moet hebben. Apps als deze en Vertrek HD en zijn eigenlijk alleen handig als je vaak vanaf hetzelfde station vertrekt en de treintrajecten al uit je hoofd kent. Deze app is minder overzichtelijk dan Vertrek HD, maar is wel iets fraaier afgewerkt. Als het er niet uit hoeft te zien als een stationsbord, is Treintijden een prima alternatief.

Downloaden: Trein+ informatiebord (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 10:15
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen openbaar vervoer, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.